Linnea Nilsson vann Rönnbys interna poängliga i årets SSL-säsong med totalt 37 poäng (17+20).
Foto: Per Wiklund

SSL-stjärnan: Viktigt att variera sin träning

ANNONS

Västerås Rönnbys poängmaskin Linnea Nilsson om hur hon lägger upp sin sommarträning.

Kan du berätta om hur ditt träningsupplägg ser ut över sommaren?
- Vi kommer träna fem till sex dagar i veckan i Rönnby, där tre av passen är gemensamma och övriga pass görs på egen hand men med upplägg ifrån våra fystränare. Träningen kommer innehålla allt från kondition och styrka till explosivitet, snabbhet och rörlighet. Vissa veckor kommer det även bli nått innebandypass för att hålla igång lite med klubba och boll samt kanske någon annan form av aktivitet, säger Linnea Nilsson till Innebandymagazinet.

När det gäller löpträning, vilken typ av löpträning kör du?
- Jag blandar en hel del när det gäller löpträning. Alltifrån längre intervaller som tex fyra minuters till kortare och mer innebandyliknande intervaller. Detta anpassas lite efter vilken fas man är i på försäsongen. Det blir även en del distanspass.

Vilka vanliga misstag tycker du man bör undvika i sin försäsongsträning?
- Jag tror många gör "misstaget" i att alltid jämföra sig med alla andra. Det är viktigt att komma ihåg att alla är olika individer med olika förutsättningar och att man istället för att jämföra sig med alla kan ta hjälp av varandras styrkor för att själv utvecklas. Innebandy är en lagsport och det är allas egenskaper tillsammans som gör laget.

Har du några tips på hur man motiverar sig till försäsongsträningen?
- För att hitta motivation till försäsongen tror jag det är viktigt att försöka variera sin träning en del så att inte alla pass alltid ser lika ut. Jag tror också det är viktigt att ha i bakhuvudet att när försäsongen känns som ”jobbigast” så ska man tänka att allt man gör under sommaren kommer skapa bättre förutsättningar till att man blir en bättre innebandyspelare och man kommer ge sig själv större möjligheter att prestera bättre under säsongen.