Rebecka Johansson gjorde 20 mål och 6 assist i serien och hon var stekhet i SSL-kvalet där hon gjorde 7+2 på fem matcher.
Foto: Christofer Axelsson

Kalmarsunds poängdrottning om serieindelningen

ANNONS

Rebecka Johansson tycker att södra allsvenskan ser mycket svagare ut än den västra.

Kalmarsund föll tungt i den tredje och avgörande matchen om en SSL-plats mot Göteborg och får inrikta sig på att spela i allsvenskan en säsong till. Målet är att gå till kval i år igen och det ska man klara av menar lagets poängdrottning Rebecka Johansson när hon ser på serieindelningen av den södra allsvenskan till kommande säsong.
- Kan tycka att indelningarna av serierna blev lite annorlunda mot förväntat då bland annat Linköping tillhörde södra serien förra säsongen men inte kommande säsong, säger Johansson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Istället blir de 3 stycken nykomlingar i en och samma serie, vilket var oväntat men samtidigt kul och utmanande då man inte har samma koll på dem som de andra lagen

Vad betyder det för kvalitén på serien när 3 av 8 lag är nykomlingar?
- Klart att kvalitén påverkas när det är så många nya lag i en och samma serie, särskilt matchtempot. Det blir nog inte de tuffa och tighta matcherna man vill ha men sen och andra sidan ska man inte underskatta nykomlingarna, de har ändå spelat till sig en allsvensk plats.

Två toppfavoriter och två bottenfavoriter?
- Toppfavoriter får jag nog säga blir FBC Kalmarsund och Fröjereds IF. Botten blir lite svårare att tippa då jag inte har koll på de nya lagen, men de kan bli tufft för dem.

De södra lagen möter varandra i dubbelmöten men sedan möter de södra lagen även de västra lagen i enkelmöten.
- Den södra serien ser lite svagare ut än den västra serien med tanke på att den västra serien har 5 lag som har som mål att kvala till SSL samt att de två lag som åkte ur SSL kommer i den serien. Så i västra serien ser det absolut ut att vara mycket starkare och det lär också bli en del tuffare matcher.

Läs också:
Serieindelningen 2018/19