Cecilia Habib Westh gjorde 40 mål och 19 assist på 159 matcher i Pixbotröjan.
Foto: Per Wiklund

Allsvenska värvningsbomben

ANNONS

IBK Lockerud Mariestad detonerade en riktig värvningsbomb under tisdagseftermiddagen när man presenterade en svensk mästare.

Lockerud förlorade mot Kalmarsund i SSL-kvalet för några månader sedan och direkt efter uttåget gjorde man klart att satsningen mot SSL fortsätter kommande säsong.

Idag presenterade man en riktig värvningsbomb som ska hjälpa laget infria sin målsättning när Cecilia Habib Westh återvänder till sin moderklubb efter fem säsonger i SSL med Pixbo. Säsongen 2015/16 var Habib Wests bästa i Pixbotröjan och då gjorde hon 27 poäng och fick dessutom vinna ett SM-guld.
- Ska bli jätteroligt med något nytt. Exalterad över detta. Ska bli skönt att komma hem till familj och vänner igen, säger Habib Westh till lagets hemsida och fortsätter:

- Efter fem år i Göteborg så är det väldigt skönt att komma hem igen, och spela i IBK Lockerud Mariestad som har påbörjat en spännande satsning. Det kommer självklart bli jobbigt att lämna en förening och lag som jag trivts i under fem år. Men det ska bli skönt att komma tillbaka till min familjära hemstad och förening.

Tränare Jonas Boväng säger:
- Med Cecilia får vi in en spelare som gör jobbet i alla lägen, bra skott och med rutin från SSL. Vi har påbörjat en träningskultur som vi fortsätter sätta, och målet att nå SSL bygger vi vidare på. Här kommer hon in med erfarenhet till laget, och kommer lyfta nivån ytterligare, med att ställa krav och bidra på och utanför plan. Hon kommer leda laget i Allsvenskan på ett föredömligt sätt tillsammans med redan ledande spelare som vi redan har.