Alexander Galante Carlström har bestämt sig för Epic-bladet.
Foto: Event-bilder.se
Produktguiden

Unihoc: Falun blir ett riktigt flaggskepp för oss

ANNONS

Falun + Unihoc = Sant. Nu har klubbtillverkaren levererat en stor mängd material för att dalalaget snabbt ska spela in sina nya produkter.

Unihoc är sedan tidigare materialsponsor till ett antal stora lag både i Sverige och internationellt. Nu kan man även lägga till de regerande svenska mästarna och Champions Cup-mästarna Falun. Parterna har skrivit ett treårsavtal.
- Vi ser det här som en jättefin chans för oss på Unihoc. Vi har tidigare varit intresserade av Falun och när möjligheten dök upp så kändes det perfekt, säger Johan Jihde på Unihoc och fortsätter:

- Det är en av de mest framgångsrika föreningarna som finns och med tanke på de meriterna som de samlat på sig genom åren så är det här såklart ett viktigt avtal för vår del. En stor del av landslaget finns i föreningen också.

Samarbetet tjuvstartar omgående och redan till Faluns seniormatcher i helgen ska Unihoc-klubborna synas i spelarnas händer.
- Det stämmer, vi kör igång direkt och har skickat över material. Självklart förstår vi att spelarna behöver spela in sig och testa sig fram, men tanken är att börja så fort som möjligt. Det blir säkert en stor del av spelarna som kommer köra med det redan första matchen.

Kommer det här även gälla för de yngre lagen i IBF Falun?
- Vi har skrivit avtal med hela föreningen, även på ungdomssidan. Men det som börjar gälla nu direkt är bara på seniornivå, dam och herr.

Är tanken att Galante ska få en egen Galante-klubba inom Unihoc?
- Det vi har sagt nu är att det är viktigt att spelarna hittar rätt klubba nu från start. Vi har ett brett sortiment så de ska få ta tid på sig att prova. Därefter ska vi se vad vi kan skapa för specialprodukter och liknande framöver.

Vad tänker du om att bytet sker så här plötsligt, från en match till en annan?
- För vår del att leverera material på kort sikt är inga konstigheter, vi har alla grejerna på lager hemma. Men för spelarna att byta rakt av så här fort blir nog den största omställningen. Men det är så duktiga vi spelare vi pratar om så det ska nog inte bli några konstigheter.

Kommer det en MyMove-video med Galante som skjuter 100 skott i krysset på rad nu?
- (skratt) Vi får se, det är mycket tankar och planer framöver som ska bli verklighet. Vi har fram till nästa säsong på oss att hinna förbereda, men det kommer garanterat hända saker.

Hur mycket påverkar det kidsen att se vad stjärnor som Galante och Enström spelar med, i valet av egen klubba?
- Det är klart, innebandyn har blivit så pass stor som sport och stora stjärnor och förebilder är viktiga inom vilken idrott man än håller på med. Alla namn som vi har haft och som flaggat för Unihoc har alltid varit viktiga och det här är inget undantag. Skillnaden nu är att vi får många duktiga spelare på en och samma gång. Falun blir ett riktigt flaggskepp för oss.

Den här artikeln handlar om: