Emil Skog och Gustaf Ihrman bär Östras allsvenska framtid på sina axlar.
Foto: Christoffer Sturesson och Östra SK

Stor skräll i allsvenskan

ANNONS

Östra stod för en stor skräll när man besegrade kvalförstärkta Visby på bortaplan i den södra allsvenskan.

Visby slåss om en kvalplats och Östra slåss för att hålla sig kvar i allsvenskan södra. Trots att Visby värvat in Mattias Jansson från Kalmarsund och Adam Kimström från Thorengruppen i veckan rådde man inte på seriens jumbo utan föll med 5-7.
- Skönt med seger! En riktig laginsats där vi krigar bra i försvaret och har rätt bra koll på Visby, säger tremålsskytten Gustaf Ihrman till Innebandymagazinet.

Visby ledde efter första perioden med 2-1 men gästerna hade ett bra snack i omklädningsrummet inför den andra och gick ut och körde över hemmalaget med 4-1 i mellanakten.
- I första perioden slarvade vi för mycket med boll så i andra var vi mer noggranna och tog vara på kontringarna bättre. Vi förbättrade vårt spel med boll helt enkelt.

I och med segern lämnade Östra jumboplatsen och klättrade upp två placeringar. Men det är fortfarande 4 poäng upp till Malmö och säker mark. Men Östras poängkung är säker på att man klarar nytt kontrakt.
- Det gör vi absolut, vi måste bara fortsätta spela vårt spel. Sedan så har vi något som de andra inte har, vi har Emil Skog.