Mycket talar för att Hagundas fina säsong utmynar i kvalspel till SSL i vår.
Foto: Hans Klang
Landet runt

Poängkungen: Då har man nog inte sett oss spela

ANNONS

Efter en liten formdipp, med två raka förluster har Hagunda tappat förstaplatsen i Allsvenskan Norra till Salem. Med fem matcher kvar att spela hoppas lagets poängkung Alexander Johansson att man kan studsa tillbaka, och vara som bäst när kvalspel närmar sig.

Nykomlingarna Hagunda har gått som tåget i Allsvenskan Norra, och har toppat serien större delen av säsongen. Efter två raka förluster finner man sig dock nu som tvåa bakom Salem med fem matcher kvar att spela. Alexander Johansson, som är poängbäst i Hagunda, ser tillbaka på lagets januari.
— Alla lag har väl sina sämre perioder under seriespelet, och det känns som vi haft vår nu. Det är bättre nu och senaste matchen mot Strängnäs såg det jättebra ut, även om vi inte fick in bollarna, säger Johansson till Innebandymagazinet.

Trots att Hagunda alltså tappade sin serieledning till Salem nyligen, har man fortfarande mycket goda chanser att nå SSL-kvalet, med tio poängs marginal ner till femteplatsen. Dock menar Johansson att man oavsett hur det går de sista omgångarna kommer att se tillbaka på säsongen som lyckad.
— Vi har ju redan vunnit och är nöjda med vad vi gjort, sen har vi fortfarande inställningen att vi alltid vill ligga först. Men nu har vi bara en kvalplats i huvudet, och vilken av dem spelar egentligen ingen roll.

Hagunda har inte en lika namnstark trupp som många av sina toppkonkurrenter, och har fått en del kritik om att spela en tråkig innebandy. En del menar också att denna säsongs upplaga av serien inte håller lika hög klass som tidigare år, vilket bidragit till Hagundas framfart. Johansson, som gör sin andra säsong i Uppsala-laget, håller inte alls med om kritiken mot laget.
— Mycket handlar väl om att vi inte har någon utstående stjärna som gör att det ser frejdigt ut. En del tycker att vi spelar tråkigt, men då har man nog inte sett oss spela. Jag har aldrig spelat så rolig innebandy som nu, och vi har redan slagit alla lag i serien minst en gång.

— Man säger att serien inte håller samma nivå som tidigare, men det säger man ju bara för att Djurgården och Gävle inte lyckats med sina lagbyggen. Hade de gått bra så hade man sagt att den var lika bra som tidigare tror jag.

Johansson är poängbäst i sitt Hagunda med 34 poäng hittills med 17 mål och 17 assist. 27-åringen, som nyligen även blev pappa, säger att mycket av framgången ska tillskrivas lagkamraterna och tränare Pedersson, som gett honom förtroendet att spela ut. Trots sin fina poängskörd är Jolly-spelaren dock inte helt nöjd med sin utdelning, och hoppas på ett bättre snitt under våren.
— Jag har missat en del straffar och så, hade jag legat på 40-45 poäng så hade jag varit nöjd. Men vet att det finns mer att hämta, vilket känns skönt. Man får ju mycket kommentarer för att man spelar med Jolly, och jag är nog den enda spelaren i Sverige som är sponsrad av Jolly, men det har funkat bra för mig.

— Det har hänt mycket den senaste tiden som inte har med innebandyn att göra, med jobb och familj Det är ett pussel, men samtidigt väldigt roligt. Jag hoppas att jag kan tajma formen bra till kvalet.

Vad tror du om era chanser i ett kvalspel?

— Jag tror att vi kommer att bli jobbiga för alla lag, oavsett om vi spelar hemma eller borta. Sen har vi några tuffa matcher kvar i serien mot lag som kämpar i botten, så inget är ju klart än, men det vore jävligt kul med SSL-kval.
Den här artikeln handlar om: