Joakim Turunen i Visbys gula tröja.
Foto: Magnus Lydahl Databyrån

Så går det i Herr1an Västra Svealand

ANNONS

Joakim Turunen kom tillbaka till sina rötter igen förra säsongen efter en utflykt till Djurgården och Visby.

Joakim Turunen varvade ner förra säsongen efter allsvenskt spel med Visby. Med 42 poäng vann han den interna poängligan i IBK Hallsta och placerade sig på en sjätte plats i den totala poängligan. Men han räknar med att förbättra sitt poängsnitt kommande säsong.
- KAIS Mora, Lockerud, Lillån och Västerås kommer bli topp fyra i serien, säger Turunen till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Mora var bra redan förra året och vår serie är lite sämre en den serien de spelade i förra säsongen. Lillån kommer ju från allsvenskan så de kommer självklart hamna i toppen. Västerås är alltid starka och Lockerud var väldigt bra förra säsongen.

Vilket lag går upp till allsvenskan?
- Det tror jag KAIS Mora gör för att de är de mest spelskickliga laget.

Vilka tre lag åker ur serien?

- Karlskoga och Torshälla är nykomlingar och de räcker inte till. Sedan kommer även Hagfors åka ur, de var nära förra säsongen och nu har de tappat en hel del spelare också.

Vem vinner poängligan?

- Det blir Daniel Simons-Pettersson i Mora eller Kristoffer Nilsson i Arvika. Jag har spelat med Daniel i Visby och jag vet att han är en fantastisk målskytt och att han gjorde mycket poäng förra säsongen, så han är favorit.

Vad har du för personliga mål?
- Jag vill göra en bättre säsong än förra säsongen. Jag var väldigt otränad förra säsongen och nu är jag bättre tränad så nu ska jag prestera bättre.