Landet runt

Såpabandy - galen sommarvariant

ANNONS

Kolla in denna helt sjuka och galna variant av innebandy.

Att innebandy är en fantastisk sport som kan spelas på många olika sätt är inga nyheter. Men frågan är om såpabandy inte är den hittills mest sjuka och galnaste varianten vi har sett?

Håsjösåpan är en såpabandyturnering som spelats varje år sedan 2011. Det är två bröder som ligger bakom detta fenomen som snabbt har spridit sig runt om i kommunerna i Jämtland.
- När jag började att studera på universitetet deltog jag på nollningen och en av lekarna var innebandy på presenning med såpa på, tyckte detta var riktigt roligt. Det var där jag började få min idé om att starta en "Såpabandy"-turnering, säger en av grundarna Alexander Backlund till Innebandymagazinet.

Oförutsägbarheten att vad som helst kan hända när som helst är storheten i Såpabandy och ett element som gör det till en riktig publiksport.
- Allting kan hända, trots att man står helt fri framför ett mål så kan man ändå halka och missa.

Såpabandy är riktig populärt bland de få som håller på med det och Alexander hoppas på att det ska sprida sig så att flera får chansen att testa på sportens storhet.
- Det är stekhett bland få personer. Fler personer skulle behöva få veta att denna sport finns. Kanske blir ändring på det efter i år?

Det är nog många år kvar tills det att såpabandyn slår igenom stort men Alexander spår en lysande framtid för sporten och han tror att det är många som kommer halka in på sporten så småningom.
- Det blir nog ingen gren i OS men det är säkert många kompisgäng som kommer att släpa ut en presenning, spela lite och ha väldigt roligt kommande somrar.

Besök Håsjösåpans facebooksida för mer bilder och filmer här.
Den här artikeln handlar om: