Kämpa Dalen! Bloggen du måste följa som Dalen-fantast.
Landet runt

”Fått ut väldigt mycket glädje av mitt bloggande”

ANNONS

Blogg Awards 2017 är avgjort. Utmärkelsen Årets blogg (utanför portalen) gick till bloggen "Kämpa Dalen!", som drivs av Anthony Sundström.

Grattis till utmärkelsen! Hur känns det här?
- Överraskande och väldigt roligt! Jag har fått ut mycket glädje av mitt bloggande och de kontakter jag knutit genom detta och det värmer oerhört mycket att det finns de som uppskattar att läsa det jag skriver och att de även valt att lägga sin röst på min blogg, säger Anthony Sundström till Innebandymagazinet.

Hur vill du beskriva din blogg för de som inte följer den?
- Jag kan nog bäst beskriva den som en innebandyblogg med huvudsakligt fokus på IBK Dalen, men där jag även passar på att dela med mig av diverse hobbyanalyser och innebandyreflektioner jag känner att jag måste ge utlopp för någonstans. Min fru är tålmodig och likväl en innebandynörd, men jag tror att även hon kan tycka att det blir lite mycket emellanåt. Mitt innebandynörderi har bara vuxit med åren och bloggen har därför blivit ett bra sätt att skriva av mig.

Vad säger du om Dalens säsong i år?
- Rent resultatmässigt blev säsongen inte riktigt vad jag väntat mig eller hoppats på utifrån hur laget presterade säsongen före och den silly season som Dalen genomförde. Jag tycker att Anton Åkerlund summerade det bra när jag frågade honom för ett tag sedan: mycket kvalitet i laget som de tyvärr inte riktigt lyckades få ut när det gällde som mest.

- Även om de schweiziska värvningarna tyvärr inte blev riktigt så lyckade, känner jag dock ändå att Dalen kan ta med sig flera bra saker från säsongen. Ledsen för en del name-dropping nu, jag vill dock passa på att lyfta fram nyförvärvet Patrik Rokka som känns som en framtidsspelare Dalen kan bygga vidare på tillsammans med den något ouppmärksammade Marcus Berglund, en spelare med riktigt fin utveckling som jag tror att fler kommer få upp ögonen för. Viktor Nystedt och Lukas Harnesk fortsätter bara växa på backsidan och flera av Dalens nyckelspelare såsom Måns Parsjö-Tegnér, Jonas Svahn och Mattias Ljunggren är trots den nivå de spelar på ändå unga i sammanhanget.

- Dalen genomgår en föryngringsprocess och har flera unga lovande spelare i laget och på gång underifrån. Tillsammans med erfarna klippor som Ketil Kronberg och Mattias Wallgren känns det oerhört spännande att se hur långt Dalen kan nå nästkommande säsong. Guldkandidat? Jag slutar aldrig tro eller hoppas!

Vad kan man förvänta sig av bloggen framöver?
- Jag startade bloggen bland annat i syfte att försöka bidra med fokus på det sköna svartvita gänget i Umeå - Dalen - och just gällande detta har jag påbörjat ett litet projekt där jag försöker lyfta fram spelare och ledare successivt i bloggen. Responsen hittills har varit positiv och jag hoppas att det även leder till att fler får upp ögonen för många av de härliga personligheter som finns i Dalen.

- Håll även ögonen öppna inför Scandic Cup, försäsongens absoluta höjdpunkt i norr. Jag har lite tankar om att blogga lite mer gällande detta när det närmar sig.

Länk: Läs bloggen här
Den här artikeln handlar om: