Gammal är äldst och ålder är bara en siffra
Foto: IK Rutin
Landet runt

Tackar alltid nej till uppflyttning

ANNONS

Det blev en mittenplacering i division 3 norra i Västerbotten, (Supertrean), för veteranlaget IK Rutin. Alldeles lagom enligt de själva som trivs på hemmaplan i Skellefteå, och med att bara ha roligt med innebandyn.

IK Rutin har en medelålder på stax över 40 år, och rutin finns det gott om. Många av spelarna har varit med på den högsta nivån både i Sverige och utomlands, men i division 3 har man hittat en perfekt nivå där man bara kan ha roligt med sin innebandy och umgås. Det är högt i tak och det finns ett brett spann i både erfarenhet och bakgrund. Förra säsongen vann man serien, men tackade nej till uppflyttning.
— Vi är ett skönt gäng som kan diskutera allt mellan dokusåpor och samhällsproblem. Det är otroligt kul och det är därför vi är där. Jag vet inte hur många gånger vi har tackat nej till att avancera i seriespelet, men det är så många år att förbundet slutat fråga. Det här känns helt rätt, vi tycker om att kunna vara på hemmaplan och spela i Skellefteå, säger spelande tränaren Mikke Ejrevi, 41 år.

Men bara för att laget valt att inte avancera uppåt i seriesystemet betyder det inte att man tappat tävlingslusten.
— När det är match så vill vi ju tävla, den nerven går aldrig ur oavsett hur gammal man blir. Spelmässigt hänger vi fortfarande med, sen är det väl lite upp och ner med fysiken för olika spelare. Så vi springer inte så mycket, men vi spelar lite smartare och står på rätt ställe.

Säsongens höjdpunkt för veteranlaget kom när man mötte nykomlingarna Rönnkärr med hälften så hög medelålder, och fick göra skäl för klubbnamnet.
— Vi mötte dem på deras hemmaplan och hade med oss åtta spelare. De trodde väl att de skulle köra över oss, men vi lyckades knipa en seger med uddamålet. Då fick vi ju verkligen användning av vår rutin. Det var nog skit för Rönnkärr, man kommer ju själv ihåg när man var ung och skulle möta gubbarna. Framtiden mot föredettingarna. Det var skönt att visa att gubbarna kan vara ganska så bra ibland.

Laget tar nu sikte mot nästa säsong och att ta sig tillbaka till toppen av tabellen. Man letar nyförvärv och har fyra spelare på ingång, alla över nuvarande snittåldern. Men man är tydliga med att man inte har någon åldersgräns och att alla är välkomna.
— Vi siktar väl på att vinna serien nästa säsong. Vi vill gärna ha lite föryngring, så länge de är motiverade och vill vara med så får de vara med. Bara jag får vara på det yngre laget när vi kör yngre mot äldre på träningara så är jag nöjd.
Den här artikeln handlar om: