Mattias Samuelsson tänker leda sitt lag på planen ikväll.
Foto: Adam Troy
Landet runt

”Vi har visat tidigare att vi är bäst”

ANNONS

Efter storförlusten mot Falun i första semifinalen har Storvreta ikväll chans att ta revansch. Lagkapten Mattias Samuelsson vill se att hela laget höjer sig hemma i IFU Arena.

Hur går tankarna såhär innan match?
— Det ska bli kul att spela. Vi har lite revansch att kräva på oss själva, så jag längtar till matchen såklart, säger Samuelsson till Innebandymagazinet.

Hur ser du på första matchen? Förlust med 1-6 borta.
— Vi fick en dålig start och lyckades inte hämta oss från det. Såhär i slutspel ska man inte överanalysera någonting. En förlust på bortaplan mot Falun är inget konstigt liksom. Vi tuggar vidare och kommer att var starkare ikväll. Vi kommer att kriga tills det är över.

Vad behöver ni göra för att vinna ikväll?
— Vi var klasser sämre än Falun i första matchen så det är mycket som måste upp. Kreativiteten, försvarsspelet, man kan nämna hur mycket som helst. Men någonstans måste man börja med sig själv, varje spelare i Storvreta. Våra bästa spelare måste upp i nivå. De är vår ryggrad och måste prestera bäst. Jag som lagkapten kan göra mycket för det. Jag måste spela bättre och visa att jag vill vinna det här. Jag kommer att ta ett stort ansvar för att vi spelar bra ikväll.

Hur ska du som back hantera spelare som Galante Carlström och Enström?
— Inget speciellt egentligen, jag möter bra spelare varje dag. Det är klart att de kanske är lite bättre än alla andra, men man vet fortfarande vad de är bra på och hur man själv ska försvara mot det. Det är inte så jäkla konstigt egentligen, stå i vägen så mycket som möjligt och kan man inte göra det så får någon annan göra det. Man gör ju inget speciellt bara för att de är på banan.

Vad talar för att ni slår Falun och går till final?
— Jag vet att vi är jäkligt duktiga och jag tycker att det borde räcka. Vi är svenska mästare och vi har visat tidigare att vi är bäst, så varför inte göra det igen.
Den här artikeln handlar om: