Sundberg tittar tillbaka till karriärens början.
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Har alltid funnits ett bra damlag att se upp till

ANNONS

En av de största stjärnorna som fostrats i SödraDal är Pixbo och Landslagets Ida Sundberg.

Enligt Pixbos tränare Jonas Eliasson är hon världens bästa back. Ida Sundberg blev svensk mästarinna med Pixbo förra säsongen och hon spelar i Landslaget. Så 21-åringen befinner sig just nu på topen av sin karriär och allt började säsongen 04/05 i SödraDal. Så hur pass mycket har tiden i SödraDal betytt för stjärnbacken?
- Det är svårt att säga, jag var så pass "ung" när jag spelade där så det är klart jag fick med mig grunderna därifrån. Men jag tror absolut inte jag hade varit där jag är idag utan mina tre år på RIG säger Ida Sundberg till Innebandymagazinet.

Pixbos SSL-lag har historiskt sett hämtat flera spelare från just SödraDal och gjort dem till landslagspelare. Men det var inget som påverkade Sundberg när hon valde klubb.
- Jag gick ju på RIG innan jag valde pixbo, Så nej jag skulle inte säga att mitt beslut påverkades något av att fler SödraDal spelare spelat i Pixbo innan. Jag gick på magkänslan och mycket på att Pixbo låg i Göteborg vilket blev mycket närmre hem till familjen i Skåne.

Sundberg har en teori om varför det är så många spelare från SödraDal som blivit SSL-spelare.
- Jag tror en anledning är att SödraDal nästan alltid haft ett bra damlag som man kunnat se upp till. Jag fick även möjlighet att träna och spela med dem vid ung ålder vilket gav mig bra utvecklingsmöjligheter.

Med tanke på hur många spelare som fostrats och förädlats i Södradal är det spännande och sia om vem som blir nästa stora SSL-stjärna som går i Ida Sundbergs fotspår.
- Har inte så jätte bra koll på de som spelar där nu tyvärr. Men jag vet att det finns en tjej som heter Ebba Törngren som är väldigt duktig, hon är född 04 och fortsätter hon bara spela och ha viljan tror jag absolut vi ser henne i SSL i framtiden.
Den här artikeln handlar om: