17 års erfarenhet portioneras ut via instruktioner på tavlan. Tyvärr hjälpte det inte utan Södradal föll mot Malmö med 7-4.
Foto: Björn Sandberg
Landet runt

”Den värsta dagen i mitt liv”

ANNONS

15 säsonger som spelare och två säsonger som tränare är rätta meriter för att förklara SödraDals storhet.

Charlotte Mansfield började spela i Södra Sandby 1997 som senare blev Södradal och hon spelade där till 2014. Två säsonger testade hon på spel i andra föreningar, 03/04 i grannklubben Lund/Burlöv och 05/06 i Älvstranden från Göteborg. När hon lade klubban på hyllan -14 fortsatte hon i tränarstaben runt laget i två säsonger och årets säsong är den första som innebandypensionär. Så det finns ingen bättre att försöka förklara varför SödraDal fostrat och förädlat så många SSL-spelare.
- Jag tror det har att göra med att vi har haft väldigt bra kvalité på våra tränare genom åren. Vi var alltid ett väldigt tight gäng så att många stannade kvar och gick inte till andra klubbar i samma division, tappade vi spelare gjorde vi det till SSL. Det tror jag gjorde så att många ville komma till oss och gå vidare uppåt. Men framförallt tror jag tränarna har gjort mycket. Christian Berglund var nog den bästa tränaren jag haft. Han kunde inte så mycket om innebandy men han var fantastiskt duktig på att få ihop tjejer och få oss att tro på att vi var bra säger Charlotte Mansfield till Innebandymagazinet.

När Mansfield ska förklara varför SödraDal aldrig tog sig upp till SSL trots alla bra spelare ändras rösten och orden blir tyngre.
- Jag har inget bra svar på varför vi aldrig kom till SSL, vi var bara snubblande nära. Första kvalet missade vi rätt rejält men i andra kvalet missade vi med uddamålet mot Västerås. Då sänkte Madelene Backlund och Malin Wikström oss. Det är fortfarande den värsta dagen i mitt liv, jag har aldrig varit så besviken som jag var då. Vi fick 4-4 med oss från Västerås sedan torskade vi med uddamålet hemma, 1-2. Förmodligen var det så att vi hade inte tillräcklig mycket bredd för att ta oss upp till SSL.
Den här artikeln handlar om: