Sök
 
Södra Götaland, med bland andra Lagan IBK, kan bli ett riktigt getingbo.
Foto: Björn Sandberg
Herr1an

Tippar division 1: Så placerar sig alla 72 lag!

Innebandymagazinet synar de sex division 1-serierna. Redan ikväll smygstartar det med Partille mot Backadalen, där ett av lagen tippas vinna serien Västra Götaland och det andra hamna på jumboplats.

H1 Norrland
1. Gimonäs Umeå IF
2. Ankarsvik BK
3. Gamla Stan IBK
4. Skellefteå IBK
5. IBK Sundsvall
6. IBF Dalen
7. RIG Umeå IBF
8. K 4 IF
9. Örnsköldsvik IBK
10. IBK Luleå
11. Ersboda SK
12. Håsta IBK

Kommentar: Ett tydligt topp- och bottenskikt är vad man skulle kunna förvänta sig på förhand, där det är flera lag som kan göra upp om topplaceringarna. Ankarsvik kryssade med allsvenska Hudik/Björkberg (5-5) på försäsongen, det gjorde även Sundsvall som har matchat mot bra motstånd. Nykomlingarna Håsta, Ersboda och Örnsköldsvik kan få det tufft, även om ”Övik” fått tillbaka stjärnan Simon Sedin. Gimonäs Umeå såg mycket starka ut förra året och en hel del talar för att de blir lika bra den här säsongen.


H1 Östra Svealand
1. Hagunda IF
2. Rosersbergs IK
3. Grimsta AIK
4. Sandvikens AIK
5. Åkersberga IBF
6. Rasbo IK
7. KAIS Mora IF
8. Bele Barkarby IF IBF
9. Runsten IBK
10. Strömsbro IF
11. Gottsunda IBF
12. IBF Falun Ungdom

Kommentar: Ett rejält revanschsuget Hagunda efter förra säsongens missräkning i kvalet är att vänta. Målvaktsspelet kanske var lagets frågetecken i fjol - nu har man plockat in hela division 1-Sveriges bästa nyförvärv, rutinerade Tomas Åhrberg från SSL. Laget har under försäsongen bland annat kryssat (Örebro) och vunnit (Täby) mot allsvenskt motstånd. Utmanarna är Rosersberg, Grimsta och Sandviken med en hel del meriterade namn i sina trupper. I botten förväntar vi oss att Gottsunda och Falun ska få det jobbigt, medan Bele Barkarby känns som den vassaste nykomlingen.


H1 Mellersta Svealand
1. Balrog B/S IK
2. FBI Tullinge
3. Älvsjö AIK
4. Linköping FBC
5. Åby IBK
6. Hässelby SK IBK
7. Huddinge IBS
8. Farsta IBK
9. Telge IBS
10. Tumba GOIF
11. Värmdö IF
12. Katrineholms IBF

Kommentar: Balrog får gälla som favoriter efter lagets magiska Silly season, med bröderna Khan, Patrik Andersson och Anton Spångberg bland nyförvärven. Men man utmanas av några riktigt starka kollektiv i Tullinge och Älvsjö. Just Älvsjö har bland annat slagit Strängnäs och Järfälla på ett övertygande sätt under försäsongen. Nykomlingen Linköping har imponerat i division 2 med många mycket lovande spelare och kan bli en vass outsider. I botten förväntas Katrineholm, Värmdö och Tumba få det tufft.


H1 Västra Svealand
1. Skoghalls IBK
2. Hagfors IBS
3. IBK Lockerud Mariestad
4. Arvika IBF
5. IBF Västerås
6. IBK Lidköping
7. GS 86 AIF
8. IBK Köping
9. IBK Hallsta
10. Kumla IBK
11. Surahammars IBF
12. KFUM Örebro

Kommentar: En mycket svårtippad serie, även om det inte är någon vågad gissning att Skoghall och Hagfors kommer finnas med i toppen precis som förra året. Med namn som Simon Klein, Andreas Jansson och Oskar Thorén förväntar vi oss att Skoghall drar det längsta strået. Degraderade Västerås är säkerligen sugna på ett snabbt återtåg till allsvenskan, men truppen är ett stort frågetecken. Nykomlingen Hallsta har gjort en stark värvning i Joakim Turunen och skulle kunna klara sig kvar.


H1 Västra Götaland
1. Partille IBS
2. Östra SK Jönköping
3. FBC Lerum
4. Floda IBK
5. Pixbo Wallenstam IBF
6. Mölndals IBF
7. Hovslätts IK
8. Borås IBF
9. IK Zenith
10. IBK Vänersborg
11. Stenungsunds IBK
12. IBF Backadalen

Kommentar: Partille är favoriter till serieseger. Laget har hittat flera fina värvningar, flera med stort hjärta för klubben, och vann som bekant serien överlägset förra året. Nu bör man ha bättre möjligheter att kvala sig upp i allsvenskan. Degraderade Östra Jönköping har fortfarande en stark trupp med erfarna spelare. Sedan är lag som Floda, hemmastarka Lerum, Pixbo och Mölndal sådana som kan ställa till det för vilket lag som helst. I botten tror vi att Backadalen, som bland annat förlorade med 8-0 på försäsongen mot Mölndal, kommer få en jobbig säsong.


H1 Södra Götaland
1. Åstorp/ Kvidinge IBS
2. IBK Vöikers
3. IBK Lund Elit
4. Röke IBK
5. Sävsjö IBK
6. Munka-Ljungby IBK
7. Lagan IBK
8. SST NET Landskrona IBK
9. Halmstads IBK
10. Malmhaug KFUM IBF
11. Palmstaden IK
12. Carlshamns IBK

Kommentar: Kanske den allra tuffaste serien att tippa, som många tror kommer att bli mycket, mycket jämn. Åstorp/Kvidinge kommer ner med stor erfarenhet från allsvenskan och har lyckats behålla stora delar av truppen. Vöikers har gjort några bra värvningar från SSL-samarbetslaget Växjö och ser stabila ut. Lund Elit gjorde en mycket bra säsong i fjol och kommer säkerligen vara vassa även i år. I botten förväntas trion Malmhaug, Palmstaden och Carlshamn husera.Här är herrettans sex drömtrupper - serie mot serie!
Norrland, Östra Svealand, Mellersta Svealand, Västra Svealand, Västra Götaland och Södra Götaland ställs mot varandra med totalt 72 spelare som kommer att dominera på division 1-planen den här säsongen.
✔ ”Riktigt fräck övergång” ✔ ”Division 1-Sveriges bästa målvakt”
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten