Kim Johansson blev innehavare av ett andra rekord inom svensk innebandy i helgen.
Foto: Andreas Svensson

Satte nytt svenskt rekord - 12 mål i en match!

ANNONS

Under den gångna helgen slogs dubbla rekord i svensk innebandy när Värdmö slog krislaget FBC Haninge med hela 32-4.

Kim Johansson noterades för hela 12 mål i segern mot Haninge vilket var ett nytt rekord i svensk innebandy just inom antal mål gjorde i en division 1 match.
- Självklart kul att slå rekord, det ska man inte sticka under stolen med. Motståndet var ju inte riktigt av division 1 klass, rekord som rekord, men hade ju som sagt varit roligare att göra det mot ett lag av högre klass.

Var det något du tänkte på just under match?
- Inte direkt, inte på rekordet. Det var speakern som sa berättade att jag hade slagit det under matchen. Vi pratade mer om kämpa matchen igenom och inte börja spela extra snyggt. Målskillnaden kan ju vara avgörande i slutändan.

Vad mönstrade Haninge för lag i denn match?
- De hade elva utspelade och två målvakter.

Johansson passar på att hylla de spelarna som ställer upp och spelar i Haninge.
- Stor eloge till dem som spelar och ställer upp, kan inte vara så kul att spela när de förlorar såpass stort varje match. Det är ju tråkigt för sporten med den dåliga publiciteten som blir vid dessa siffror. Det är väl dålig skött av föreningen i alla fall som hamnat här.

Utöver just detta rekordet så innehar Johansson även ett till. Det rekordet slogs dock med Odelberg under säsongen 2010/2011.
- Ja det rekordet gäller ju att jag gjorde mest mål under en säsongen i allsvenskan.

Siktar du på ett tredje rekord?
- Det är inget jag tittat på nu, nej. Det återstår väl att se om det dyker upp något.

Det andra rekordet gällde mest assist i division 1, där Johanssons lagkamrat, Martin Norling, noterades för totalt 13 stycken.