Ta reda på vad som krävs av just dig på fyspassen.
Landet runt

Bli en bättre spelare - på ett par minuter

ANNONS

Ta del av unik kunskap och expertråd för att förbättra dina färdigheter på innebandyplanen inför kommande säsong.


Så löptränar du som SSL-stjärnorna
Pallar du att träna lika hårt som superligaspelarna under sommaren? Här avslöjar 28 SSL-profiler antalet kilometer och minuter som krävs för att komma i toppform.



Styrketräningen som krävs
Spelarna på högsta nivå är överens. Som innebandyspelare är det särskilt vissa områden man behöver lägga fokus på under sommarens styrkepass. Här är tips från 28 profiler i SSL!



Fystränarna: Så håller du formen hela säsongen
Superligans fysexperter ger dig svaret på frågorna som maximerar din förmåga på innebandyplanen.



Experten: Så ska DU löpträna
Vilken typ av löpning behöver du för att klara av din nivå? Jocke Bäckström är tidigare landslagsspelare i innebandy och fystränare i Modo Hockey. Här är hans tips på hur du lägger upp din löpträning!



"Det viktigaste för att utvecklas som spelare"
Igår spelade de SM-final i Globen. Nu berättar spelarna om vilka egenskaper du måste ha för att bli en stjärna - där särskilt en är helt avgörande.



Träna upp din explosivitet
Vill du bli en snabbare och mer explosiv innebandyspelare? Personliga tränaren Mats Ågren hjälper dig att komma igång med det rätta träningsprogrammet i sommar.



Experten: Så tränar du rätt som tonåring
Under puberteten gäller det att veta hur man ska träna, när man ska börja och vilka övningar som ger mest effekt, samt vad man måste undvika. Experten Christian Hemberg ger sina bästa tips.



Så lägger du upp din styrketräning
Starka ben och stadig bål är det viktigaste för att du ska bli en snabbare spelare och undvika skador. Joachim Thomson, erfaren peronlig tränare, har satt ihop de ultimata programmen för dig som du enkelt kan göra hemma. Och den tidigare AIK-fystränaren Emil Risberg förklarar varför övningarna är bra för dig som innebandyspelare.



Förbättra din rörlighet
Snabba och smidiga fötter är A och O i innebandy. Ta hjälp av den före detta svenska mästaren i boxning, Johan Thorbjörnsson, som ger dig det perfekta träningsprogrammet under sommaren för att bli kvickare än någonsin.



"Omöjligt att nå toppen utan..."
Kim Nilsson är en av världens bästa innebandyspelare. Lillebror Adam Nilsson en av Sveriges största talanger. Att båda sönerna från Orkidégatan i Färjestaden gått så långt är ingen slump - här är deras framgångsrecept.



Så håller du dig skadefri inför nästa säsong
Risken att åka på en skada inför en säsong är stor. Men med rätt träning under sommaren kan kan du undvika problemen. Här är skadorna du bör se upp med och hur du kan förebygga dem.



15-minuterspasset som håller dig i form
Träningssugen men bara en kvart över? Inga problem. Kampsportsgurun David Urbach ger dig det ultimata träningsprogrammet där du får en riktig genomkörare utan att behöva offra dyrbar tid.



Måste du kuta på försäsongen?
Alltid detta jäkla löpspår. Försäsongen börjar i regel här. Men måste du tvinga på dig pjucken och springa flera dagar i veckan? Vad ger löpning och hur förbättrar det dig som spelare? Svaren får du här...



GUIDE: Bli en superkeeper på 40 dagar!
För att vässa dina målvaktskunskaper till nästa säsong gäller det att träna rätt i sommar. Här guidas du av en av landets mest rutinerade målvaktstränare på elitnivå.



GUIDE: Bättre skott på 40 dagar!
Träna upp ditt skott under sommaren med hjälp av en av innebandyns starkaste skyttar genom tiderna för att komma skarpladdad till nästa säsong.



GUIDE: Bättre spelsinne på 40 dagar!
Se till att vara ett steg före när nästa säsong startar. Centerlegendaren och spelgeniet Anders Hellgård lägger upp ditt träningsprogram för sommaren.
Den här artikeln handlar om: