Lars Jedheim bekräftar att han lämnar sitt uppdrag. Även stjärntrion Emelie Lindström, Ranja Varli och Sandra Mattsson, som blir utan utlovad ersättning i klubben, är fria att lämna.
Foton: Per Wiklund

"Satsar mer på herrarna, jäkligt orättvist"

ANNONS

Huvudtränaren Lars Jedheim avgår med omedelbar verkan. Detta efter att Djurgårdens klubbledning igår kväll lämnat beskedet att man inte kan betala utlovad ersättning. - Jag har en känsla av att de satsar mer på herrarna, tyvärr kommer damerna i skymundan, vilket är jäkligt orättvist, säger Jedheim till Innebandymagazinet.se.

Djurgårdens ekonomi är i fritt fall. Igår möttes damlaget, regerande svenska mästarna, av beskedet att ingen mer ersättning kommer att gå ut till tränare och spelare. De som berörs är Lars Jedheim, Emelie Lindström, Ranja Varli och Sandra Mattsson.
- Ekonomin är helt katastrofdålig i Djurgården. Styrelsen meddelade att man har noll kronor på kontot, jag har inte fått min ersättning betald sedan i augusti och de har inte några pengar till att betala den. Då sa jag att jag lämnar och det blir nog fler spelare som gör det. Man har hamnat i en återvändsgränd med stora skulder och Kronofogden som knackar på dörren, det blir tyvärr en ohållbar situation. Det är jättetråkigt, vi har ett fantastiskt bra lag och kunde krigat om guldet även i år, säger Lars Jedheim och fortsätter:

- Det var ingen jätteglad stämning i omklädningsrummet igår. Sjukt tråkigt att ekonomin sätter stopp. Det här är inte heller något unikt, det är fler klubbar som har det dåligt ställt.

Nu ska Djurgården försöka spela klart säsongen med de spelare som finns kvar, och alternativt komplettera upp med juniorer.
- De trodde att de kommer lyckas stanna kvar i serien på de 27 poängen som är inspelade och det gör de säkert, menar Jedheim.

De tre storstjärnorna Lindström, Mattsson och Varli kommer med stor sannolikhet att lämna för nya klubbar.
- Eftersom de inte får ut sin ersättning blir de friställda att gå till andra lag utan övergångssumma. De kan byta gratis. Men de andra spelarna kan inte byta hur som helst utan sitter kvar på sina kontrakt. Det blir en märklig situation.

Vad som händer för Lars Jedheim själv framöver återstår att se.
- Framförallt är det jättesynd att det blev så här, det här är det roligaste laget jag har tränat. Tjejerna är jätteseriösa om jag jämför med de killar jag tränat innan. Sjukt tråkigt. Men jag har inte hunnit fundera så mycket på vad som händer nu.

DIF-ordföranden: "Det är inte sant"

Läs även
Ranja Varli: "Varit turbulent sedan dag ett"
Djurgården: "De sportsliga målsättningarna ligger kvar"
Täby försökte värva Mattsson inför säsongen