Telge-tränaren Peter Nilsson hymlar inte om att Telge har tre måste-matcher framför sig.
Foto: Per Wiklund

Telge-tränaren: "En måste-match för vår del"

ANNONS

Begreppet sexpoängsmatch har sällan passat bättre in. Telge på kvalplats tar emot FBC Uppsala, på platsen ovanför. Vi hör vad hemmatränaren har att säga om ödesmatchen.

- Amanda Delgado-Johansson är den primära avslutaren, henne måste vi ha koll på, säger Peter Nilsson till Innebandymagazinet.se.

Två poäng skiljer lagen åt i tabellen. FBC Uppsala meriterande 6-4-seger mot IKSU på bortaplan strax innan jul, petade ner Telge på kvalplats. Räkna därför med ett heltaggat hemmalag, som hoppas på en repris av höstens möte, som man vann med 4-3 efter en rafflande tredjeperiod.
- Personligen trodde jag Uppsala skulle ligga högre upp i tabellen. De är ett ungt och väldigt tekniskt lag som precis som oss haft oflyt med några uddamålsförluster, samtidigt som man tagit ett par meriterande skalper.

Mötet mot Uppsala blir den första av tre måste-matcher för Telges del. Efter den väntar Huddinge och Jönköping.
- Det är tre matcher vi bara måste plocka poäng. Det gäller att vi hittar tillbaka till vårt homogena försvarsspel, vilket vi tappat de senaste matcherna. Det gör att vi får alldeles för långa avstånd i laget. I de två sista perioderna senast mot Endre stämde det bra och då kom även de snabba spelvändningarna som vi är så bra på. Låt oss hoppas att vi kan bygga vidare på det.