Rickie Hyvärinen fick en smakstart på sitt nya äventyr i Solnadressen.
Foto: Christer Thorell

Hyvärinen: "En variant vi körde mycket i Täby"

ANNONS

Från en plats under fiskpinnarna i Storvreta-tränaren Stefan Forsmans frysbox till stor matchhjälte för AIK. Rickie Hyvärinen gjorde stor succé i sin nya klubb med två mål och en läcker assist till det avgörande målet i 6-5-vinsten i måste-matchen mot Höllviken.

- En riktig drömdebut. Att få göra två mål och spela fram till det avgörande målet i matchens slutskede känns hur bra som helst, säger Rickie Hyvärinen till Innebandymagazinet.se.

Det slog ner som en riktig nyårsbomb - Rickie Hyvärinen klar för AIK. Debut fyra dagar senare i måste-matchen mot Höllviken. Och vilken debut det blev med två powerplay-mål redan i första ronden.
- Första får jag ett fint diagonalpass av Kevin och behöver bara sätta dit bladet. Andra är en klassisk Hyvärinen-båge där jag får bollen i hörnet och trampar upp innan jag avlossar bössan.

Men ett frenetiskt kämpande hemmalag vägrade ge upp, inte ens när AIK ryckte ifrån till 5-3 med mindre än tio minuter spelade. Höllvikens Johannes Wilhelmsson lossade bössan två gånger om och kvitterade matchen. Med 96 sekunder kvar att spela tog hemmalaget time-out, vilket skulle visa sig bli helt matchavgörande.
- Vi ritade upp och gick igenom den frislagsvarianten vi skulle köra. Efter en droppass fick jag bollen bakom mål, gick ner i vårt högerhörn och tog en diagonallöpning mot bortre stolpen. Samtidigt skapade sig Patrik Hagberg fritt skottläge i slottet och jag hittade honom med en backhandpass. Den varianten körde vi en hel del gånger i Täby när vi spelade ihop, skönt att den sitter än.

Tredje länken i formationen var Joel Kanebjörk och de tre musketörerna är inga nykomlingar för varandra direkt.
- Jag har lirat med båda tidigare och vet precis hur de spelar, vilka ytor de gillar att söka upp och var de vill ha passningarna. Det gjorde mig hur lugn som helst innan och under matchen.

Innan matchen låg man på samma poäng som Höllviken, ett lag man nu petar ner under nedflyttningsstrecket.
- Höllviken borta är en riktigt tuff match, det är många lag som gått på pumpen här nere, lag som man på förhand inte trodde de skulle göra det. Men vi står upp bra och visar urstark moral som lyckas sätta det avgörande målet när de hämtade upp 5-3 till 5-5 i slutskedet. Där är det många lag som skulle brutit ihop och förlorat. Men jag är otroligt glad över att vi lyckas knipa tre poäng. För egen del var detta första matchen för min del sedan VM-finalen, så det lär väl kännas i kroppen imorgon…

Höllviken-AIK 5-6
Matchfakta: Höllviken-AIK 5-6