https://static-cdn.esmg.se/4/images/IMG_1704 kopiera.jpg
Emelie Lindström är i praktslag med 16 poäng på de tre senaste matcherna.
Foto: Calle Ström

Eliasson: "Jag vet hur Lindström ska stoppas"

ANNONS

Fyran Pixbo åkte oväntat på en 3-7-torsk hemma mot jumbon Karlstad i söndags. Nu ska man ta revansch, borta mot Djurgården med poängmaskinen Emelie Lindström i praktslag. Nu delar Pixbo-tränaren Jonas Eliasson med sig av sina tankegångar inför matchen.

I andra omgången spelade ni 6-6 hemma mot Djurgården efter att ni gjort en heroisk upphämtning i slutet. Vad minns du från den matchen?
- Domarna var bedrövliga. Vi gjorde ett straffmål mot dem, som domarna otroligt nog blåste bort. Överlag hade vi en otrolig uppförsbacke i den matchen. Dessutom visade vi Djurgården alldeles för mycket respekt, det kommer vi inte göra den här gången.

Djurgården har poängdrottningen Emelie Lindström i praktslag med 16 poäng på tre matcher. Hur stoppar man henne?
- Hon gör otroligt mycket poäng, Djurgården hade inte varit ett toppsex-lag utan henne. Jag har mina tankar klara på hur vi ska kunna stoppa henne, men jag vill inte avslöja för mycket så här på förhand…

Vad är Djurgårdens styrkor?
- De är ett lag som försöker spela innebandy. Utöver Lindström har de en andrafemma som gjort det bra i år. Nu senast mot IKSU ställde de andrakeepern i mål och även hon var otroligt duktig. Men får vi bara upp tempot i vårt spel, får Djurgården det svårt mot oss.

Hur ska ni se till att fiaskot mot Karlstad i söndags inte upprepas?
- För mig var det inget fiasko. Vi hade tufft mot dem även i premiären. Karlstad spelar tufft i försvaret, har en stor och duktig målvakt samt flera spelare som skjuter bra. Utöver målen hade de två skott på mål mot oss. För mig är det en gåta att de inte tagit fler poäng än vad de gjort i år.