Med sina 29 fullträffar toppar Anna Jakobsson skyttligan, sju fler än tvåan Anna Wijk.
Foto: Idrottsfoto

Anna Jakobsson: "Bästa Endre-laget jag spelat i"

ANNONS

Två nya mål idag mot Karlstad - 29 totalt på 15 matcher - gör att Endres Anna Jakobsson leder skytteligan i överlägsen stil. Här är hennes tankegångar efter 5-3-segern borta mot tabelljumbon.

Vad var hemligheten bakom att ni fick med er tre poäng från den luriga bortamatchen i Karlstad?
- Vi var otroligt fokuserade allihop och utför till 100 procent det som vi snackat om inför matchen. Det var en riktig laginsats som gjorde att vi kunde få med oss de tre poängen hem till Gotland igen.

Karlstad tog en blytung skalp senaste då man besegrade Pixbo på bortaplan. Var det något ni resonerade om innan matchen?
- Karlstad borta är en tuff match, det visste vi på förhand. De gjorde en lysande insats senast mot Pixbo och har vassa skyttar. Vi pratade en hel del innan matchen om hur vi skulle kunna utmana deras man-man-försvar, istället för att mata på med skott utifrån som Pixbo gjorde. Med facit i hand tycker jag vi lyckades rätt så bra.

57 insläppta är bäst av alla lag i serien. Vad är förklaringen till ert ramstarka försvar?
- Där får jag passa på att hylla tränarna som är otroligt noggranna i allt de gör. Inför varje match går de igenom i detalj vad som krävs av oss. Dessutom har vi blivit mycket bolltryggare, vilket underlättat en hel del.

Detta var femte raka segern och ni är en poäng bakom ettan Mora i tabellen. Är detta det bästa Endre-laget du någonsin spelat i?
- Ser man till tabellen och resultaten vi presterar, så är det absolut det. Sedan finns det givetvis specifika spelare som inte spelar hos oss längre som stuckit ut genom årens lopp.