AIK:s assisterande coach Maimon Abdallah tränade Rickie både i Råsunda och Caperiotäby.
Foto: Per Wiklund

Maimon: "Rickie en av världens fem bästa"

ANNONS

I AIK förenas Rickie Hyvärinen med tränare Maimon Abdallah för tredje gången i sin karriär. Nu avslöjar AIK:s assisterande coach hur han ser på stjärnvärvningen.

Hur dök den här möjligheten upp?
- Rickie ville komma till AIK. Han trivdes inte med sin roll i Storvreta. Vi har känt varandra länge och pratat ofta, då har jag passat på att slänga in en gliring lite då och då i stil med; ”Det är dags att komma till oss i AIK nu va?”. Visst, det har mest varit på skoj, men det har alltid varit lite sanningar i det. Rickie Hyvärinen är en spelare som du vill ha i ditt lag, jag om någon vet vad han kan betyda i ett lag.

Du tränade Rickie i Råsunda och Caperiotäby. Hur stor roll har du i övergången?
- Självklart bidrar jag lite grann, eftersom han känner både mig och Patrik Hagberg sedan tidigare. Trygghet är alltid något man söker i nya klubbar och den hoppas vi kunna ge honom här i AIK. Så visst är jag lite delaktig åtminstone..

Vem var det som kontaktade vem?
- Precis innan jul hörde han av sig till oss och kollade hur läget var.

Vad kommer Rickie kunna bidra med?
- Förutom att vi får in en spelare som kan avgöra matcher på egen hand och som alltid sätter laget i första rummet, är det en riktig ledare på och utanför planen. Den sidan fick han inte visa riktigt i Storvreta, där det kryllar av andra stjärnor i truppen. Det gjorde att Rickie kom bort lite där. Men i den positionen som AIK befinner sig just nu, behöver laget både självförtroende och en boost för att kunna lyfta. Därför blir Rickie en perfekt injektion, då han kommer in med både glädje och ett jäkla sug att vilja vinna matcher.

Om du ska ranka världens bästa spelare - på vilken plats kommer Rickie då?
- När han presterar som han gjorde under VM och får den tydliga rollen, då är han definitivt topp fem. Han besitter alla egenskaper man vill ha hos en spelare.

Hur har diskussionerna med Storvreta gått under den här övergången?
Jag vill ge ett stort plus till Storvreta och deras samarbetsvilja. Vi satt i samtal både på nyårsafton och långt in på nyårsdagen för att få klart alla detaljerna som var tvunget att lösas för att göra övergången möjlig. Så jag vill heder åt Storvretas sportchef Kim Knudsen, att han tog av sin lediga tid för att hjälpa AIK att få till den här övergången. Det ska han ha en stor eloge för.

Först Kranberg, sedan Rickie. Har ni fler jul- och nyårsbomber att bjuda på framöver tro?
- Ingenting just nu. Men dörren är fortfarande öppen…