Rickie Hyvärinen byter toppstrid i Storvreta mot kamp för AIK:s överlevnad i SSL.
Foto: Per Wiklund

Forsman: "Missnöjd med rollen i Storvreta"

ANNONS

Bristen på förtroende från Stefan Forsman var anledningen till att Rickie Hyvärinen går till AIK mitt under säsongen. Nu ger Storvreta-tränaren sin syn på den uppmärksammade övergången.

Vad betyder det för Storvreta att tappa en spelare av Rickie Hyvärinens kaliber?
- Det vet vi ju inte i dagsläget, det kanske inte kommer att påverka oss alls faktiskt. Rickie var inte nöjd med den roll han hade hos oss, han fick inte den speltid han ville ha. Det var problemet.

Rickie menar att han inte haft ditt förtroende fullt ut riktigt…
- Rickie har inte kunnat spela sin bästa innebandy hos oss och det stämmer att han inte tycker att han haft något förtroende för mig som tränare. Jag har inte kunnat erbjuda honom en plats bland de tio, utan istället valt att satsa på andra spelare. Det är min subjektiva bedömning att det varit det bästa för Storvreta. Den här lösningen tror jag blir bra för båda parterna.

Varför har Rickie inte fått det att lossna fullt ut i Storvreta?
- Det handlar om förtroende, Rickie har känt stress över att laget inte byggts kring honom. Hos oss har han inte fått någon tydlig roll bland de tio, då jag valt att satsa på andra spelare.

Hur ska ni ersätta honom mitt under säsongen?
- Nu får vi analysera och fundera på vad vi ska göra och hur vi ska gå vidare. I nuläget är det inte aktuellt att plocka in någon ersättare, men man ska aldrig säga aldrig.

Hur drivande har du varit i den här övergången? Haft något att säga till om?
- Vi tog ett möte i mellandagarna och pratade om hans roll i laget. Jag sade hur jag såg på hans roll i laget och Rickie svarade att det inte var någon roll som han var bekväm i. Då kom vi fram till att det var bäst att gå skilda vägar, mer dramatiskt än så var det faktiskt inte.