Läker foten som den ska är Martin Karlsson tillbaka lagom till försäsongsträningen drar igång igen.
Foto: Martin Karlsson

Martin Karlsson: "Tyngre när Anton drog korsbandet

ANNONS

Martin Karlssons benbrott är den värsta skadan i SSL så här långt den här säsongen. Nu skickar Linköpings poängmaskin en nyårshälsning från sjuksängen.

- Det näst tyngsta som hänt mig i min karriär. Det kändes faktiskt ännu tyngre när brorsan Anton drog korsbandet förra sommaren, säger han till Innebandymagazinet.se.

Händelsen Martin syftar på inträffade under försäsongsturneringen i Smögen. Det brustna korsbandet tvingade back-giganten att stå över hela förra säsongen.
- Jag visste att Anton hade ett hemma-VM framför sig. Den skadan kändes mer onödig och att stå bredvid när någon har så fruktansvärt ont, gjorde ont i mig. Speciellt när det är ens egna bror som råkar illa ut. Jag vet precis hur han känner sig just nu.

Trots den enorma smärtan vid olyckstillfället har forwarden rätt klara minnesbilder av vad som hände i Wallenstamhallen i söndagskväll.
- Jag kände direkt att benet bröts, det knäppte liksom till. Dessutom såg jag att Linus Henriksson låg över benet och foten var i en onaturlig position. När jag lyfte upp benet såg jag att foten var riktigt sne, där och då insåg jag att den var ännu mera av.

Efter benbrottet var det ambulans till Mölndals Sjukhus som gällde. Men då foten var otroligt svullen, valde läkarna att vänta med operation. Istället blev det ambulansflyg till Linköpings Universitetssjukhus, där operationen ägde rum igår morse.
- Anton har varit peppande och stöttat mig så mycket han kan. Jag ligger kvar här på sjukhuset med foten i gips. Nyss hade jag så pass ont att läkarna fick klippa upp gipset då benet svullnat upp igen. För att dämpa smärtan har jag fått goda doser av gott och blandat. Och då är det inte det vanliga godiset jag pratar om, utan mer sjukhusets godis…

Krya-på-dig-hälsningar har strömmat in sedan olyckan och Martin Karlsson vill passa på att tacka för allt stöd han fått.
- Man blir lite glad och rörd över att så många bryr sig. Så väl familj och vänner som med- och motståndare har hört av sig och önskat mig ett snabbt tillfrisknande.

I måndags uttalade Linköpings tränare Johan Astbrant sig väldigt positiv till att få med Martin Karlsson på bänken runt matcherna framöver och han lär inte behöva inleda en övertalningskampanj för att så ska bli fallet.
- Klart jag ska se alla, även bortamatcherna. Jag klarar inte av att bara sitta hemma, speciellt inte när jag är sjukskriven och inte kan jobba. Det enda ”positiva” med skadan är att jag har en liten dotter där hemma som jag får spendera betydligt mera tid med. Nu är målet att bli så pass frisk att jag kan vara med runt laget den fjärde januari när vi tar emot Helsingborg i Saab Arena.

För SSL:s överraskningslag så här långt är Martin Karlssons benbrott ett riktigt dråpslag. Huvudpersonen själv medger att man innan skadan inträffade börjat snegla på en betydligt längre säsong än vad många förutspått på förhand.
- Så som vi spelat i år hade vi en bra chans att komma längre än bara ta oss till slutspel. Nu har vi tre bra femmor som alla levererar. Hade detta hänt tidigare år känns det som att det varit risk för att vi skulle åka ur. Någon sådan risk finns inte den här säsongen. Jag både tror och hoppas att någon annan kliver fram nu när jag är skadad. På så sätt hade det känts mycket värre om jag brutit benet om vi legat i botten.

Läs mer om Martins skada
Astbrant: "Martins skada ett stort avbräck"