https://static-cdn.esmg.se/4/images/Matilda Rotevall DIF 13-14 Halv.jpg
Telge blir Matildas sjätte klubb i karriären efter sejourer i Salem, Tumba, Balrog, Täby och nu senast Djurgården.
Idrottsfoto

Rotevall: "Blir en helt ny utmaning för mig"

ANNONS

Åtta månader utan innebandy fick räcka för vårens SM-guldmedaljör. Nu har Matilda Rotevall bestämt sig för comeback - i nykomlingen Telge.

Varför föll valet på just Telge?
- Jag ska inte sticka under stolen med att det är lite kul att Telge är nykomlingar. Att vara med och kämpa för att ett lag ska klara sig kvar blir en ny erfarenhet för mig. Dessutom bor jag så lägligt att det blir nära till träningarna.

Var det aldrig aktuellt med en comeback i Djurgården?
- Det kändes väl som att det blev ett ganska bra avslut i Djurgården med mitt SM-guld i våras. Jag vill därför prova på något helt nytt.

Hur väl har du följt SSL i höst?
- Inte så mycket faktiskt. Visst, jag har Djurgården ett par matcher, men inte haft stenkoll på tabellen direkt.

Varför lade du av efter SM-guldet?
- Det rätta suget för innebandyn fanns inte där längre, det kändes inte lika kul längre och då var det naturligt att lägga av när man vunnit guld. Jag hade faktiskt inte hållit i en innebandyklubba på åtta månader innan jag gjorde min första träning med Telge strax innan jul.

Vad är målet med den här säsongen?
- Försöka hålla oss kvar först och främst. Går det sedan så pass bra att det blir slutspel är det en ren bonus.

Guldstrid sist - nu bottenstrid. Hur ser du på det?
- Blir lite annorlunda så klart. Telge är nykomlingar och har ett otroligt ungt lag. Lyckas vi säkra kontraktet tror jag absolut Telge har potential att klättra de kommande säsongerna. Därför är just den här säsongen extra viktig.

Telge som kontaktade dig eller du som kontaktade dem?
- De kontaktade mig faktiskt efter SM-finalen, men då kände jag bara; ”Äh, jag vll inte spela mer”. Men under månaderna som jag varit borta från innebandyn har jag haft mycket tid på mig att fundera och när jag hörde av mig till tränaren innan jul hälsade han mig välkommen direkt.

Känner du några av spelarna i laget sedan tidigare?
- Malin Hellsén har jag gått i skolan ihop med. Dessutom har vi varit lagkamrater i både Balrog och Tumba.

Strax innan jul slog Djurgården Telge med 9-2. Var du på plats och såg matchen?
- Siffrorna var lite missvisande faktiskt. Visst, Djurgården var det bättre laget, men Telge borde gjort några fler mål. Dessvärre visade man Djurgården lite för mycket respekt. Vi har ett ungt och hungrigt lag där alla vill vara med och bidra med energi till gruppen. Jag hoppas kunna vara med och bidra med min rutin och ser verkligen fram emot premiären för min del mot Endre den fjärde januari.