Förbundskapten Andreas Lundmark har tagit ut spelare från tolv (!) olika klubbar i sin VM-kvaltrupp.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Lundmark: "VM 2017 målet för den här truppen"

ANNONS

Har du dålig koll på spelarna som damernas förbundskapten plockar ut till VM-kvalet i februari? Nu motiverar Andreas Lundmark sina uttagningar till den debutant-späckade truppen.

- Det kanske inte direkt är VM-truppen 2015 vi tagit ut till de här landskamperna, säger han till Innebandymagazinet.se.

Den 4 till 8 februari kommer det svenska landslaget vara på plats i polska Poznan för att försvara de blågula färgerna. Och som Magget tidigare rapporterat har förbundet valt att presentera truppen på ett minst sagt annorlunda sätt, genom att släppa ett nytt namn per dag från den 19 december till 6 januari. Och jämfört med tidigare trupper är det många nya spännande namn som Andreas Lundmark valt ut.
- Jag ska väl villigt erkänna att vi tvekade ganska länga på hur vi skulle satsa på den här truppen. Nu valde vi spåret med att bredda vårt synfält genom att satsa på lite nya spelare, där många inte har varit med tidigare. Detta är en trupp vi tror stenhårt på inför framtiden, där VM 2017 är det stora målet för flera av spelarna.

Under VM-kvalet ställs man mot Polen, Holland, Estland och Tyskland, matcher som Sverige ska kunna jogga hem utan att behöva förta sig nämnvärt.
- Detta är ett perfekt sätt för sporten att sprida sig och det ska bli kul att få åka till Polen och visa upp en fin innebandy. För de andra nationerna blir det kul att få möta Sverige. För egen del blir det ett utmärkt tillfälle att ha få se spelarna under kvalitativa träningspass och få testa spelarna i landslagssammanhang.

Hela tolv klubbar finns representerade i Lundmarks VM-kvaltrupp, vilket ger en bild av bredden på svensk elitinnebandy på damsidan.
- Det känns givetvis superkul med spelare från så många klubbar. Detta är ett bonusläger som normalt inte brukar ligga med i VM-uppladdningen och spelarna som är med den här gången får värdefull insyn och erfarenhet hur det fungerar i ett landslag. Det ser jag enbart som positivt för spelarnas utveckling.
Den här artikeln handlar om: