Till årets turnering kommer 670 lag till start - en ökning med 70 lag jämfört med förra året.
Foto: Jesper Mattsson
Landet runt

22-åriga Storvretacupen fortsätter öka

ANNONS

Storvretacupen växer så det knakar. I år kommer 670 lag till start, vilket glädjer Peter Wennberg, som gör sin 22:a turnering som cupgeneral.

Vad är det som gör Storvretacupen så speciell?
- Vi lyckas få hit många finska lag. I år är det 70 lag från vårt östliga grannland på plats. Tidigare försökte vi lösa allting själva, men nu jobbar vi med en finsk resebyrå som hjälper oss att locka hit lag. Vi har även sju ryska lag här i år och sex stycken från Ukraina, vilket vi naturligtvis tycker är otroligt roligt.

Hur många lag är med den här gången?
- 670 lag är det som kommer till start i år, vilket är en ökning med 70 lag sedan förra året. Som mest spelar vi på 18 planer samtidigt och för att kunna ta emot så många lag har vi delat upp cupen i tre olika omgångar där de första spelar i Mellandagarna, de andra direkt efter nyår och sista omgången runt trettonhelgen.

Vad är de stora nyheterna till årets cup?
- Vi kör med en resultat-app som redan nu fått otroligt mycket positiv respons. Den gör det möjligt att följa alla matcherna i realtid, var man än befinner sig någonstans. Redan under gruppspelsmatcherna har vi haft runt 300 följare på vissa matcher och det finns både möjlighet för publiken att kommentera under matchens gång, samt lägga upp videoklipp från matcherna.

Kommer några matcher att webbsändas?
- Vi kommer websända finalerna, både från Fyrishov och Allianshallen.

Vad talar för att detta kommer att bli den bästa Storvretacupen någonsin?
- Efter varje Storvretacup skickar vi ut undersökningar till de deltagande lagen, där de får komma med så väl positiv som negativ feedback på turneringen. Det är direkt nödvändigt för att vi ska veta vad som ska förbättras från år till år. Men att 80 till 90 procent av lagen väljer att komma tillbaka ser vi som ett otroligt gott tecken på att saker vi gör faller i god jord hos de deltagande lagen. Det är en siffra vi är otroligt stolta över.
Den här artikeln handlar om: