Växjö är SSL:s mest svårslagna lag med blott två förluster efter full tid på 14 matcher.
Foto: Per Wiklund

Urstark vändning av Växjö hemma mot Storvreta

ANNONS

Växjö är synonymt med stenhårda matcher. Det var kvällens drabbning mot Storvreta i Fortnox Arena ytterligare ett bevis på. När krutröken lagt sig stod man som segrare med 7-6 efter en heroisk vändning i tredje perioden.

- När vi gjorde 7-6-målet så lyfte nästan taket i Fortnox Arena, säger hemmatränaren Niklas Nordén till Innebandymagazinet.se.

Växjö har haft förtvivlat svårt att plocka trepoängare i årets upplaga av SSL. Inför mötet mot Storvreta stod man på blott två segrar efter ordinarie tid, bara jumbon KAIS Mora var sämre. Å andra sidan är två förluster efter 60 minuters spel lika med ledarduon Falun och Pixbo. Så att det skulle bli en knallhård tillställning mot gästande Storvreta, var ingen skräll direkt.

Däremot var det få som trodde på hemmaseger efter 13.43 av första perioden då Joakim Olsson dunkat in Storvretas tredje mål för dagen, inför en chockad hemmapublik.
- Vi bjuder på alldeles för enkla mål i början av matchen, säger Växjötränaren Niklas Nordén.

Men Växjö Vipers säsongen 2014/15 är inte laget som lägger sig ner och tycker synd om sig själva direkt. Istället spottar man i näven, kavlar upp ärmarna och kör för allt vad tygen håller. Och det ger bevisligen utdelning. När Rickard Hessmer trycker in kvitteringen med halva matchen spelad är det så där jämnt som många förutspådde på förhand. Men glädjen blev kortvarig och efter att Stenberg och Kohonen svingat sina magiska trollspön gick gästerna till periodvila i en tvåmålsledning.
- Trots att vi ligger under med 3-5 inför tredje tycker jag ändå att vi är det bättre laget. Visst, de har mycket boll men det är vi som skapar chanserna.

Tredje perioden är något som det kommer snackas länge om i Fortnox Arena. Efter en inledande målexplosion där lagen sluggade fritt mot varandra stod det 5-6 på tavlan när klockan tickade upp mot 57 minuter. Då slog Vipers-forceringen till med full kraft och däckade ängsliga gäster.
- I tredje vågade de inte köra på samma taktik som under de två första perioderna, då de satte hård press på oss. Istället backade de hem och försökte bevaka sin ledning, vilket gav oss de extra tiondelarna vi behövde för att lyckas vända matchen. Sett till 60 minuter gör vi en riktigt, riktigt bra match.

I hemmalaget är det många som förtjänar extra beröm, men dagen till ära vill Niklas Nordén lyfta fram en kämpe som inte alltid snor åt sig de stora rubrikerna.
- Jag måste få ge Simon Olsson ett extra omnämnande. Han spelar de två första perioderna och gör det bra. I tredje går han in och spelar fem mot sex och där plockar han bort Rudd och Stenberg fullständigt. Dessutom är Johan Roos värd ett plus i kanten.