Opinion

Nu är herrarnas SSL-säsong riktigt igång!

ANNONS

Efter en lång sommar utan praktisk innebandy men självfallet med lite övergångar hit och dit är nu verkligen liret igång! Och som det är på gång! Falun har hunnit med...

Efter en lång sommar utan praktisk innebandy men självfallet med lite övergångar hit och dit är nu verkligen liret igång! Och som det är på gång!

Falun har hunnit med att vinna Champions Cup, Pixbo har hunnit få två spelare avstängda, David Gillek har själv fått mer uppmärksamhet än hela sporten, världens bäste lider av en depression, tidernas sämsta nykomling har slagit Real Storvreta, Sverige har utklassat Finland och nya utdömda Warberg ligger på bronsplats. Bland allt annat.

Kan gärna framstå som lite bitter men vill verkligen inte framstå som negativ. Men vi har lite att jobba med vad gäller publiksiffrorna. Det blir inte riktigt den…schwung som jag tror många av oss väntat på i...snart tjugo år! Och visst är det inte så att ni andra sitter med armarna i kors, som jag, utan att nu aktivt arbetar med att få folk till arenorna? Men ok, ibland är det svårjobbat och har vi ett förbund som väljer den ack så sympatiske och duktige Joel Kanebörk som profil före till exempel den totalt unike Rasmus Enström så blir det kanske…lite tungjobbat. Men det var längesedan nu. Snart ett nytt VM och jag kan anta att en dylik fadäs inte upprepas. Ett lyckat hemma-VM kan ge en liten extra boost.

Några andra snabba synpunkter jag har är att vi också ska försöka hålla ihop omgångarna, att inte likt de största idrotterna (läs: hockey och fotboll) ens försöka få folk att snacka innebandy 24/7 – låt oss vara nöjda med om vi hittar en dag i veckan eller möjligen två. Spelschemat kan såklart även det innehålla mer av det vi brukar kalla kontinuitet. Blir lite lättare att bygga relationer och bygga stjärnor när mottagarna vet att produkten dyker upp med någorlunda säker regelbundenhet. Och varför måste vi starta SSL innan man ens torkat efter sista semesterbadet? Dessutom i konkurrens med hockey-, Champions League- och handbollsstart. Nej, skjut på starten av kalaset en månad.

Det finns säkert massor av andra bra saker att jobba med, och det ska bli spännande att följa er i jakten på fler själar till våra tribuner.

Tittar man på poängligan är det lite festligt att Linköpingsbacken Jesper Johansson leder densamma! Trots en otroligt fin utvecklingskurva de senaste åren trodde jag nog inte det. Kanske ”Bult” sitter hemma i Varberg och är nervös..? Ser även att den gamle kanonjären Henrik Kronholm (som jag haft en av de sjukaste drömmarna om. Dock 100% rumsren) från nykomlingarna Höllviken fortfarande har krutet torrt. Det behöver Höllviken. Annars lika säkert att det är många kända namn i toppen som att det troligen inom kort kommer vara ännu fler kända ansikten med däruppe.

Mullsjös nyförvärv Kevin Lundgren har fått en riktigt fin start. Det gläder mig. En hårt arbetandes kille med goda färdigheter som alltid ger 100%. Har ett spel i sig som kan bära till blågult, åtminstone många fina säsonger i bärande SSL-kedjor, vilket inte är fy skam. Ska bli spännande att följa.

Ser vi redan i den fjärde omgången en ”krismatch”!? KAIS Mora som i hemmaborgen tar emot brandskattade Granlo. En förlust där för något av lagen så kraxar olyckskorparna olycksbådande över både tränare och spelare i det laget. Och stressen tilltar. Mörkt i november. Marginalerna krymper. En jobbig tid.

Kan väl inte skriva någonting som liknas vid en krönika utan att beröra avstängningarna som så hett debatteras. Det gläder mig att de lag som ”drabbats” av avstängningar verkligen har tagit dem utan att skylla på ditten eller datten. Bra där! Att vi sedan alla nördar inom rörelsen sedan mer gillar att diskutera hur anmälningsförfarandet och avstängningsförfarandet ska ske, och huruvida alla matcher måste filmas eller ej gör mig lite bekymrad. Otroligt sekundära ämnen.

Det ENDA som ska diskuteras är hur vi får bort alla tendenser eller aktioner som möjligen ens ska behöva få någon endaste att ens fundera på att eventuellt anmäla eller få en domare att blåsa matchstraff. Hur grova straff eller hur finmaskigt nät vi än har i de efterföljande frågorna är det inget som per automatik får bort det fula och många gånger farliga spelet som vårt gemensamma regelverk har bestämt att vi inte vill ha på våra matcher. Det är allas enskilda inställning till vår idrott som är det enda som gäller. Såklart har spelare och inte minst ledare på elitnivå här ett extra stort ansvar.
Men vad härligt att vi har något att prata om. Men nu går vi till handling och ser till att ta med en kompis, fru, man, barn, mamma, pappa eller tiggare och går på innebandy i helgen!

Vi ses där!
Den här artikeln handlar om: