Caperiotäby FC byter alltså namn till Djurgårdens IF.
Foto: Per Wiklund

Klart: Caperiotäby blir Djurgården

ANNONS

Djurgårdens IF gör storsatsning mot SM-guld på herrsidan genom att gå samman med Caperiotäby FC, som åkte ur SSL i år och spelar i allsvenskan i höst. - Djurgården står för idrott och innebandy på elitnivå. Stockholm behöver ett topplag även på herrsidan, säger Caperiotäbys Kjell-Åke Grandin.

Djurgården kommer att spela i allsvenskan och arbetet för att skapa ett slagkraftig lag som kan ta sig till superligan fortgår.
- Vi vet vad som krävs för att slåss om SM-medaljerna, säger Ulf Jansson.

- Caperiotäby FC har två SM-silver och ett SM-brons de senaste åren. Djurgårdens IF har vunnit SM-guld på damsidan och två SM-brons de senaste tre säsongerna, fortsätter Jansson.

- Vi har fört en dialog under vintern om vi kan hitta en väg att närma oss varandra, säger Christer Bjellert, ordförande i Djurgården.

- Det finns vissa frågor som är viktiga för oss, att bibehålla fokuset på damerna till exempel, samtidigt som vi behöver få in herrar på en högre nivå än idag, för att attrahera sponsorer och övriga intressenter. Det är ingen hemlighet att båda föreningarna har ekonomiska problem, tillsammans kan vi attrahera viktig personer och organisationer på ett bättre sätt, fortsätter Christer.

- Vi har idag ett herrlag, men det tar tid att bygga från grunden, här får vi chansen att erbjuda både dam och herr innebandy på elitnivå, lite snabbare än planerat.

Vad händer med det befintliga herrlaget?
- Det fortsätter precis som vanligt, meningen är att vi ska få upp det laget till en högre nivå, så att vi kan anpassa det för framtiden.

Kommer damlaget att påverkas?
- Nej, och det är viktigt. Täbys verksamhet fortsätter under samma organisation, med befintligt föreningsnummer, det som händer är att de byter namn. På det sättet kommer damverksamheten att ligga i egen förening, med samma organisation.

- Tanken är också att båda föreningarna ska ges samma möjligheter när det gäller resurser. Vi vill bygga två elitlag/föreningar under samma varumärke.

Vad händer nu?
- Nu har Täby sagt ja, vilket var en förutsättning, nu måste vi ge oss in i alla detaljer. Vi ska ta fram en mål- och strategiplan för båda föreningarna, samt fortsätta dialogen med de personer vi vill ha in, både på dam- och herrsidan.

- Damlaget hos Djurgården är informerade, men ska nu fokusera på kommande uppgifter, vi ville att dom skulle få informationen från källan först. Vi kommer inom de närmaste dagarna sätta oss ner och sätta ihop en tids- och handlingsplan, avslutar Christer.

Källa: Pressmeddelande