SM-silver 2007 och 2010 är de stora meriterna som Caperiotäby har med sig från sina framgångsrika år.

"Om de åker ur, då lägger de ner helt"

ANNONS

Rollspelarna är borta och de nya håller inte måttet. Det menar Thomas Rappel, före detta profil i Caperiotäby, som tror det blir tufft för laget att hålla sig kvar i superligan. - Jag tror inte det finns något hjärta kvar, säger Rappel till Innebandymagazinet.se.

Thomas, hur går dina tankar kring Caperiotäbys bekymmer i år?
- Det känns jättetråkigt när man har varit med och byggt upp Caperiotäby. I år har jag bara sett ett par matcher men det känns inte som mitt gamla lag längre. Det är bara någon från ledarstaben som är kvar annars känner man inte killarna. Det känns förjävligt om de skulle åka ur.

Vad är det de saknar nu som ni hade förut?
- Jag tror inte det finns något hjärta kvar. Det är bara en massa nya spelare, som inte är tillräckligt bra. Vi hade en grupp där alla var bra på olika saker och "Binge" (Magnus Jäderlund, tränare) satte ihop någonting bra med rollspelare på varje position. Det tycker jag inte att de har lyckats med i år. De har ingen riktig ledare på planen. När vi spelade hade vi flera stycken som ledde. Danne Bron-Sundbom, Rickie Hyvärinen med flera. Jag fattar inte hur de har tänkt.

Hur kommer du minnas tiden i Caperiotäby?
- Det spelade ingen roll när vi hade träning, det var alltid mycket folk där. Vi kunde ha träning på julafton och folk kom ändå. Det bevisar jävligt mycket av det som "Binge" lyckades med. Man missade inte en träning. I år låter det som att vissa bara tränar en gång i veckan och bara spelar matcher. Jag tror inte man klarar sig speciellt långt i superligan på det.

Vad tror du nu då, kan de klara det här?
- De måste verkligen vinna idag. Det skulle kännas konstigt om de åkte ur. Jag har hört rykten att om de åker ur, då lägger de ner helt. Man har ändå varit med i 13 år med Råsunda och Täby, jag pratade med Rickie (Hyvärinen) om det innan också och det känns bara jäkligt konstigt.


Caperiotäby - fristaden för udda typer och starka personligheter
Läsning. Hypokondriker, pizzabagare och allmänna dårar - Caperiotäby tog superligan med storm under 00-talet med sitt profilstarka gäng. Nu är laget på väg att åka ur superligan.


Caperiotäby-Falun
Caperiotäby: "Vi får se hur det blir"
Avgör Enström eller Mattsson i andra?
Matchguide: Caperiotäby-Falun, kl 19.00