Galante fick för första gången spela tillsammans med Falun-kamraterna Alexander Rudd och Rasmus Enström i landslaget. Han gjorde två mål, men sen blev det inte mycket speltid.
Foto: Swissunihockey.ch

Galante: "Inte presterat tillräckligt"

ANNONS

Alexander Galante Carlström fick inte mycket speltid i Euro Floorball Tour. Något han uttryckt sitt tydliga missnöje över. - Men självklart måste man ha respekt för förbundskaptenen och hans beslut, det är han som bestämmer, säger han till Innebandymagazinet.se.

Mot Tjeckien gjorde han två mål. Sen blev det bänken i den tredje perioden mot Schweiz och bara ett byte mot Finland.
- När man gjort bra ifrån sig så känner man att man kanske borde få chansen och spela mer. Är man en spelare som gjort mycket poäng så måste man självklart ge gensvar om man blir bänkad, det blir märkligt om man inte gör det i den situationen. Men det är Jan-Erik Vaara som tar ut laget, det är inte min uppgift eller någon annans.

Dialogen med landslagsledningen är det inga problem med.
- Tränarna pratar inte med spelarna direkt efter match om sådana saker utan vill man något så får man höra av sig till honom. Det enda han sagt är att han tycker att jag inte presterat tillräckligt mot de bra lagen. Men det är klart att jag som spelare kan tycka annorlunda.

Förbundskaptenen Jan-Erik Vaara förklarar:
- För det första är det sällsynt att någon spelar alla tre matcher i en sådan här turnering. Nu var produktionen inte tillräckligt bra och vi ville testa en ny omgivning för Rudd och Enström, säger han till dt.se.