Silvana är den första utländska spelaren som har fått ta emot utmärkelsen årets back.

Årets back dam: Silvana Nötzli

ANNONS

För tolfte gången i ordningen delar Innebandymagazinet i samverkan med Svensk Elitinnebandy ut utmärkelsen Årets back på damsidan. Och för första gången är det en utländsk spelare som tar hem utmärkelsen. KAIS Moras Schweiziska landslagsstjärna Silvana Nötzli. - Det känns otroligt, jag är lite chockad. Jag har inte ens tänkt på att jag kunde vinna, men det känns otroligt kul, säger Silvana Nötzli till innebandymagazinet.se.

Detta var Silvanas andra säsong i Sverige och KAIS Mora och hon har i år tagit ytterligare ett stort kliv framåt i sin utveckling.
- Den svenska ligan är ju den bästa i världen och första året tog det lite tid för mig att komma in i det, jag visste att jag kunde bättre. I år har det verkligen lossnat och jag känner mina kedjekamrater väl och allt där har fungerat mycket bra. Detta är nog den bästa säsongen jag gjort i min karriär,och det har varit riktigt kul att spela, säger Silvana Nötzli

På två säsonger har det alltså blivit två SM-medaljer för Silvana. Brons i år och silver i fjol. Men hon saknar fortfarande den ädlaste valören.
- Jag hoppas vi vinner guld nästa år. Jag har sagt att jag stannar kvar här tills jag har tagit ett guld. Har man en gång spelat final i Malmö så vill man ju dit igen.

Tidigare vinnare:
2011/12 Emelie Wibron, IKSU
2010/11 Sanna Scheer, Rönnby IBK
2009/10 Lisah Samuelsosn, Balrog B/S
2008/09 Emma Lundmark, IBF Falun
2007/08 Frida Stenvall, IKSU
2006/07 Lisah Samuelsson, Balrog B/S
2005/06 Ina Rhöös, IKSU
2004/05 Jeanette Giörtz, Balrog Botkyrka
2003/04 Anna Wretman, Örnsköldsviks SK
2002/03 Jenny Magnusson, IBF Falun
2001/02 Jenny Magnusson, IBF Falun

Fotnot: Utmärkelsen Årets Back delas årligen ut av Innebandymagazinet i samverkan med Svensk Elitinnebandy och utses i samarbete med Sveriges superligatränare.