Sök
 
AIK har stor chans att snuva Granlo eller Caperiotäby på den sista slutspelsplatsen.
Foton: Per Wiklund
SSL Herr

Inför sista omgången i superligan herr

Dramatiken är total inför den avslutande omgången i herrarnas superliga, där alla matcher spelas på lördag med start klockan 14:15 och med Granlo-Dalen direkt i TV4 Sport. Streckstriden om de sista slutspelsplatserna står mellan Granlo, Caperiotäby och AIK medan bottenstriden står mellan Jönköping och Tyresö Trollbäcken. Så här är läget i ditt lag inför den avslutande omgången.


Storvreta IBK
Tabellplacering: 1
Poäng: 55
Målskillnad: +79 (183-104)
Kvar att möta: Karlstad (borta)
Förutsättningar: Seriesegern är sedan tidigare säkrad och man behöver inte annat än hålla sig ifrån skador mot jumbon Karlstad i sista matchen. Ett tips är att kvartsfinalvalet blir den av Granlo (ett av seriens sämsta bortalag) och Caperiotäby (tränaren "Binges" gamla gäng) som går vidare.IBF Falun
Tabellplacering: 2
Poäng: 50
Målskillnad: +57 (186-129)
Kvar att möta: Tyresö Trollbäcken (borta)
Förutsättningar: Andraplatsen är helt trygg i tabellen och det kommer bli hemmaplansfördel både i kvartsfinal och en eventuell semifinal för dalalaget. Sista matchen är mot Tyresö Trollbäcken som har mycket mer att spela för, även om duon Enström/Galante Carlström med all säkerhet är mycket sugna på poängligavinsten.Linköping IBK
Tabellplacering: 3
Poäng: 47
Målskillnad: +24 (135-111)
Kvar att möta: Helsingborg (hemma)
Förutsättningar: Siktar på att behålla tredjeplatsen för att få välja kvartsfinalmotstånd och har mycket goda möjligheter då sista motståndaren Helsingborg inte har något att spela för. Martin Karlsson & Co ser sin stora chans att nå semifinal i år.Pixbo Wallenstam IBK
Tabellplacering: 4
Poäng: 46
Målskillnad: +26 (158-132)
Kvar att möta: Jönköping (hemma)
Förutsättningar: Möter ett i allra högsta grad motiverat Jönköping men det är ett lag man ska och behöver slå. Dels för att behålla fjärdeplatsen och en hemmaplansfördel i kvartsfinalen, men även sätta press på Linköping om tredjeplatsen. Mycket talar för att kvartsfinalmotståndet blir Dalen eller Warberg.IBK Dalen
Tabellplacering: 5
Poäng: 45
Målskillnad: +13 (144-131)
Kvar att möta: Granlo (borta)
Förutsättningar: Laget med flest olika tänkbara scenarion. Med lite flyt kan man hamna trea i tabellen och därmed få välja kvartsfinalmotstånd. I sämsta fall slutar man sexa. Vill självklart undvika mardrömsmotståndaren Storvreta i slutspelet.Warberg IC
Tabellplacering: 6
Poäng: 44
Målskillnad: +22 (134-112)
Kvar att möta: Caperiotäby (hemma)
Förutsättningar: Sjätteplatsen är säkrad och det kan bara bli bättre efter sista omgången. Går resultaten Warbergs väg så kan man faktiskt avancera förbi både Dalen, Pixbo och Linköping. Oavsett så blir det med stor säkerhet ett av just dessa lag man möter i kvarten.Granlo BK
Tabellplacering: 7
Poäng: 40
Målskillnad: -5 (132-137)
Kvar att möta: Dalen (hemma)
Förutsättningar: Har länge känts slutspelsklara men de bittra resultaten på slutet gör att man riskerar att missa slutspelet. Måste ta minst två poäng hemma mot Dalen på lördag för att vara helt säkra, annars får man förlita sig på att Caperiotäby och/eller AIK tappar poäng. Möter förmodligen giganterna Storvreta eller Falun i en eventuell kvartsfinal.Caperiotäby FC
Tabellplacering: 8
Poäng: 40
Målskillnad: -9 (131-140)
Kvar att möta: Warberg (borta)
Förutsättningar: Precis som för Granlo så måste Caperiotäby plocka minst två poäng för att säkra slutspelsplatsen, annars hoppas att Granlo och framförallt AIK tappar i sina matcher. Möter förmodligen giganterna Storvreta eller Falun i en eventuell kvartsfinal.AIK
Tabellplacering: 9
Poäng: 38
Målskillnad: +7 (124-117)
Kvar att möta: Hide-a-lite Mullsjö (borta)
Förutsättningar: Formstarka Solnalaget kan bli en farlig utmanare i slutspelet om man tar sig vidare och har goda möjligheter till det då motståndaren tillika bottenlaget Mullsjö inte har något att spela för. Vid vinst räcker det med att Granlo eller Caperiotäby tar högst en poäng i sina matcher. Minst två poäng behöver AIK ta för att ha en chans, men då måste Granlo eller Caperiotäby förlora sin match.FC Helsingborg
Tabellplacering: 10
Poäng: 35
Målskillnad: -17 (130-147)
Kvar att möta: Linköping (borta)
Förutsättningar: Har inget att spela för utan kommer att hamna i ingenmansland. Matchen mot Linköping blir säsongens sista och man kan bara försöka förstöra för motståndaren.Hide-a-lite Mullsjö AIS
Tabellplacering: 11
Poäng: 23
Målskillnad: -25 (117-142)
Kvar att möta: AIK (hemma)
Förutsättningar: Säkrade nytt kontrakt i förra omgången och kan nu slappna av helt. Om man nu inte är sugna på att ta död på AIK:s säsong, vinst mot Solnalaget och de är ute ur leken.Jönköpings IK
Tabellplacering: 12
Poäng: 21
Målskillnad: -50 (114-164)
Kvar att möta: Pixbo Wallenstam (borta)
Förutsättningar: Efter att det såg så mörkt ut tidigare så har man ett drömläge att hålla sig kvar i serien. Minst två poäng behöver tas borta mot Pixbo för att vara helt på det säkra, annars får man hoppas att Tyresö Trollbäcken tar högst en poäng i sista omgången.Tyresö Trollbäcken IBK
Tabellplacering: 13
Poäng: 19
Målskillnad: -39 (114-153)
Kvar att möta: Falun (hemma)
Förutsättningar: Kniven mot strupen - TT måste vinna mot Falun på lördag. Antingen efter full tid eller efter sudden death. Samtidigt får inte Jönköping ta fler än en poäng då målskillnaden är till Tyresös fördel.Karlstad IBF
Tabellplacering: 14
Poäng: 12
Målskillnad: -83 (113-196)
Kvar att möta: Storvreta (hemma)
Förutsättningar: Avhängda och klara för spel i allsvenskan nästa säsong. Sista matchen blir mot mästarlaget Storvreta, en chans att avsluta SSL-året på ett bra sätt inför hemmapubliken. Och en chans för alla SSL-scouter att se vilka talanger som finns att plocka ifrån Karlstad, bröderna Colling är två heta namn...
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten