Micke Östlund levererade alltid - här ihop med klubbkamraten Johan Davidsson.
Foto: Bildbyrån

Topp 10: Forwardslegender vi minns

ANNONS

Hur kan vi någonsin glömma Christian Hellströms handleder, Martin Olofssons "kitchen way", Mikael Holmers målskörd och Niklas Jihdes kvicka fötter? Vissa legendariska forwards förtjänar att hyllas mer än andra och här har vi plockat ut tio favoriter!


Martin Olofsson
Klubb: Örnsköldsvik
Landskamper: 74
Den fantastiska tekniken och spelsinnet utmärkte Martin som hade köksvägen som sin specialité. Tog hela fem VM-guld och har även ett VM-guld som tränare för damer. Tog också två ligaguld i Schweiz.


Niklas Jihde
Klubb: AIK
Landskamper: 83
En stor profil som använde sina kvicka fötter och känsliga handleder på bästa tänkbara sätt. Fyra SM-guld varav två med Pixbo Wallenstam och två med AIK, plus fem VM-guld med svenska landslaget.


Jonathan Kronstrand
Klubb: Haninge
Landskamper: 51
Spelsinne, teknik, fysik, rörlighet, "Jonte" hade det mesta och var spetsen i Haninges fruktade förstakedja med Johannes Gustafsson och Michael Östlund.


Magnus Augustsson
Klubb: Pixbo Wallenstam
Landskamper: 58
En lysande stjärna med grymt spelsinne och förmågan att alltid spela i hög fart. Ett SM-guld, tre VM-guld och flertalet silver- och bronsmedaljer. Invald i innebandyns Hall of Fame.


Christian Hellström
Klubb: Balrog
Landskamper: 52
En sann bolltrollare med teknik och spelkänsla utöver det vanliga. Hade sin storhetstid under åren i Balrog och på meritlistan hittas fyra SM-guld, tre VM-guld och tre EC-guld.


Michael Östlund
Klubb: Haninge
Landskamper: 58
Sprutade in poäng och bildade den fruktade GÖK-kedjan tillsammans med Johannes Gustafsson och Jonathan Kronstrand under Haninges storhetstid. Underhållande och sevärd på planen.


Joakim Lindström
Klubb: Järfälla
Landskamper: 25
Otrolig känsla i handlederna och kunde leverera lika fina framspelningar som läckra mål. Totalt 505 poäng blev det i högsta serien och på sina 25 landskamper blev det 26 poäng.


Mikael Holmer
Klubb: Warberg
Landskamper: 18
"Gubben i lådan" kunde vara osynlig under matcherna men plötsligt rasslade det i nätet och Mikael var sist på bollen. Värvades av Warberg säsongen 2000/01 och producerade över 500 poäng i högsta serien.


Conny Svensson
Klubb: Balrog
Landskamper: 62
En vass spjutspets som sammanlagt gjorde 54 poäng, fördelat på 24 mål och 20 assist, under sina 62 landskamper. EM-guld, SM-guld, EC-guld och guld i schweiziska ligan finns på meritlistan.


Per Svensson
Klubb: AIK
Landskamper: 32
Blev snabbt en publikfavorit i Solnahallen med sitt spelsinne, sin kraft och sitt hjärta. Explosiv i sitt agerande och hade en avgörande del i AIK:s första SM-guld 2006.


Forwardslegender på damsidan

Tema: Forwards
Kim Nilsson: "Håll på med olika sporter"
Helena Lundqvist: "Man får ingenting gratis"
Simon Jirebeck: "Vill vinna allt"
Tilda Flodell: "Målet är ett SM-guld"