USA-spelarna jobbar på sina pokerface inför VM-starten.
Foto: Kristian Caldwell
Internationellt

USA laddar med NHL och poker

ANNONS

USA tillbringade kvällen före sin historiska A-VM debut i en central lägenhet i Zürich. På programmet stod det prestigefyllda turneringar i NHL 13 samt poker.

Sedan VM-kvalet i februari har USA haft 3 träningar och tre träningsmatcher tillsammans. Alla dessa den senaste veckan. Sista dagen innan VM officiellt startar har dock spelarna fått en helt ledig dag – något som uppskattades och firades med samkväm. Förutom innebandyn har USA tillbringat tid på Alpamare – ett vattenland med ett femtontal vattenrutschbanor till exempel. De har även tagit del av såväl stadskulturen som matkulturen.
- Vi går in i gruppspelet med en bra lagsamhörighet – vilket varit det största målet med vårt precamp, säger förbundskaptenen Stefan Hedlund.

USA har som bäst rankats som lag 13 (2008) på världsrankingen och står nu som rankat lag nummer 15 inför VM.
- Med tanke på att vi möter bronsmedaljörerna från förra VM och dessutom världsfemman så fick vi tuffast möjliga lottning för att nå en kvartsfinal. Men jag säger som vi sagt tidigare, vårt mål är att vinna en match i VM – och den så tidigt som möjligt!

- Såklart bygger alla lag upp en bubbla kring sina chanser att göra den optimala turneringen och vara den största överraskningen av alla lag. Så även i USA såklart. Men när man får se utomstående och oberoende förståsigpåare som tex spelbolagen så får man ju ett uppvaknande om att det nu är på riktigt och att vi är en blåbärsnation i sammanhanget. Att ha odds över 20 gånger pengarna för vinst mot Lettland där Lettland hade 1,01 gånger pengarna – sätter ju ens framgångstankar i viss skeptisk dager. Vid försök att jämföra de båda lagens styrkor så har vi kunnat se att i träningsmatcherna har Lettland vunnit mot ett schweiziskt högstadivisionslag och vi förlorat mot ett schweiziskt division 3 lag – så är det inte mycket som talar till våran fördel!

- Målsättningen måste bli därefter. Komma in i VM och fortsätta trivas tillsammans som grupp och när sista gruppspelsmatchen mot Japan startar – då startar VM på allvar för vår del. Allt fram till dess får ses som en möjlighet till kvalitativt utvecklingsarbete för vårt lag.
Den här artikeln handlar om: