Pixbo Wallenstam besegrade rättvist AIK inför drygt 600 personer i Wallenstamhallen inför bland annat Robert Bodén från herrlandslaget.
Foto: Per Wiklund

Julkunen: ”Inte kul att spela i AIK ikväll”

ANNONS

Stadskampen mellan Göteborg och Stockholm i Wallenstamshallen blev en tät men bara intensiv match i sista perioden. Matchvinnare blev superligans just nu hetaste spelare. - AIK är ett bra lag men vi är lite tyngre och bättre på allt, säger Emil Julkunen till Innebandymagazinet.se.

Pixbo Wallenstam vann med 5-3, ett logiskt resultat sett över 60 minuter. Hemmalaget hade mest bollinnehav och stod för det offensiva spelet rakt över. När AIK försökte krympa ytor och hålla tätt sprang Pixboforwards åttor runt AIK-kassen.
- Jag spelar tillsammans med tre landslagsspelare och det är inte så konstigt att bollarna trillar in, menar Julkunen (som mot AIK blev tremålsskytt )blygsamt.

Spelar du till dig en VM-plats nu?
- Äh, det vet jag inte. Jag har vansinnigt kul ute på banan och det går riktigt bra för mig personligen. Jag har ett jäkla självförtroende.

Det är målsnålt i matchen och vid ställningen 1-2 till AIK en bit in i sista perioden var det plötsligt AIK som var i förarsätet. Mycket tack vare gamlingen Henrik Lorendahl som krigade på som han alltid gjort de senaste 20 åren i SSL.
- Vi hade en liten svacka under en kort stund i tredje perioden. Den blev ganska kort och i övrigt tycker jag att vi var det bättre laget. Sedan vet jag inte vad Patrik Åman sysslade i slutet. Kan inte vara kul att spela i AIK ikväll i den här matchen när han ger oss ett avgörande powerplay.

I Pixbo Wallenstam imponerade Martin Östholm tillsammans med Henrik Quist när spelare som Patrik Malmström, Daniel Calebsson och Jon Hedlund saknades.