Iiro Parvainen kan komma att bli den första tränaren någonsin i den svenska superligan.
Foto: Per Wiklund

Finsk tränare på gång till Dalen

ANNONS

Dalen har sökt efter en ny tränare sedan det stod klart att Ulf Hallstensson valt att lämna klubben. Och man har plockat in Jonathan Brolin. Men nu ser det ut som om det även kan bli finskt på ledarbänken kommande säsong då Iiro Parviainen, tidigare tränare i Loviisan Tor i den finska högstaligan varit på besök för att bekanta sig med laget. - Det skulle vara intressant att vara tränare i Sverige och jag har hört mycket positivt om Dalen och Umeå, säger Iiro Parviainen.

Iiro Parvainen är 44 år, och är tränaren som på fyra år förde upp Loviisan Tor från spel i division tre till slutspel i högstaligan. En man som Dalen imponeras av.
- Han är mycket rutinerad och har hållit på med innebandy länge. Det är ett spännande namn. Vi ville få hit honom för att träffas och lyssna på honom, säger Dalens sportchef Urban Karlsson till Västerbottens-kuriren.

Parvainen har varit och besökt Dalen och skulle det bli så att parterna kommer överens så skulle han bli den förste finske tränaren någonsin i den svenska superligan.
- Det är lite märkligt att ingen kommit hit tidigare med tanke på hur bra Finland är på innebandy men det finns en stor rivalitet där mellan länderna. Vi får se om Dalen blir banbrytande där, säger Urban Karlsson.