Patrik Andersson står under kontrakt med två olika klubbar.
Foto: Per Wiklund

Patrik Andersson klar för Huddinge?

ANNONS

Kontraktet är påskrivet och Svenska innebandyförbundets tävlingsgrupp har godkänt Patrik Anderssons övergång till Huddinge. Vad man dock verkar ha missat är att han fortfarande står under kontrakt med IBK Handen, numera Haninge FBC, som i sin tur menar att Anderssons påskrift till Huddinge är falsk. - Någon har skrivit hans namnteckning till förbundet, han försäkrar att det inte är han själv, säger föreningens kassör och firmatecknare Peter Larsson till Innebandymagazinet.se.

- Jag besitter hans kontrakt i original där vi är flera som har sett Patrik skriva på, det kontraktet är giltigt till 30 april 2013 och skrivet på förbundets dokument, berättar Peter Larsson.

- Jag finner det mycket besynnerligt av Heimo Lyly och Huddinge, speciellt när de vet om att han är under kontrakt med oss ett år till, att bara ta sig friheten att skriva över honom. Skulle det nu bli så att de inte ger sig, är jag helt säker på att driva frågan vidare. Skulle det behövas, driver vi den civilrättsligt. Vi är i absolut värsta fall vara beredda på att göra honom till ett ettårsfall, men det hoppas jag inte att det ska behövas. Jag skulle till och med vara beredd att sälja Patrik till Huddinge eller någon annan klubb som är villig att betala 100 000 kronor.

Peter Larsson vill även rikta kritik mot förbundet som godkänt övergången och gjort honom spelklar för Huddinge.
- Detta gör man utan några namnteckningar, det känns besynnerligt och väldigt fel. I all annan verksamhet är det nödvändigt med korrekta avtal och underskrifter.