Det blev aldrig Hammarby. Istället väljer nu föreningen att byta namn till Haninge FBC.
Foto: Per Wiklund

IBK Handen byter namn till Haninge FBC

ANNONS

Glöm "Hammarby Handen" - nu gör föreningen en framtidssatsning utan grönvita ränder. Det nya namnet är Haninge FBC och förändringen blir att satsa mer på ungdomsleden, istället för enbart herrlaget. - Vår ambition är att tvätta bort ”hårdrocksstämpeln” som klubben haft och satsa hårt på att bygga förening, säger styrelsens Peter Larsson till Innebandymagazinet.se.

- I ett första steg har vi slutit ett avtal med innebandygymnasiet som vi har här ute i Haninge. Jocke Borgqvist är lärare där och då var det helt naturligt för oss att satsa på honom som sportslig ledare både för herr och junior, då får vi en röd tråd igenom hela föreningen. Sedan är vi några stycken i styrelsen som inte har någon vinning för egna barn eller liknande anknytning, som bestämt oss för att bygga en bred förening, säger Peter Larsson som vidare berättar om tanken bakom nya klubbnamnet:

- Vi vill stärka banden här ute i Haninge, till bland annat företag och kommun, det är svårt att få kommunen med på tåget om inte namnet finns med. Så vår ambition är att det till slut ska bli en stark förening och att vi ska växa oss starka.

Det som har ställt till med problem för IBK Handen är, enligt Peter Larsson, att det varit för mycket fokus på A-laget i allsvenskan.
- Anders Pettersson som har drivit föreningen tidigare har bara haft som avsikt att satsa på herrlaget och inte på ungdomar, därför har det stannat upp. Att han sedan försöker ta med sig alla spelare till Huddinge och försöka skjuta oss i sank är en riktigt tråkig historia, säger Larsson och syftar bland annat på Patrik Andersson som du kan läsa mer om i den länkade artikeln nedan.

Läs mer
Patrik Andersson klar för Huddinge?