Det blev nio poäng på 34 SSL-matcher under två säsonger för Sebastian Gafvelin i AIK. 21-åringens kontrakt med Gnaget löpte ut vid säsongsslutet.
Foto: Idrottsfoto

TT värvar från AIK: "Som att komma hem"

ANNONS

Tyresö Trollbäcken fortsätter att fylla tomrummet efter Kevin Björkström. Nu står det klart att AIK-forwarden Sebastian Gafvelin ansluter. - Det känns lite som att komma hem även fast man aldrig har spelat i TT, säger Gafvelin till Innebandymagazinet.se.

Efter att Kevin Björkström lämnat för FC Helsingborg har Tyresö Trollbäcken inte legat på latsidan. Först hämtades talangen Simon Jirebeck in från Hammarby-Handen och nu är det även klart med Sebastian Gafvelin - 21-åringen är muntligen överens med TT och skriver på ett tvåårskontrakt på onsdag.
- Det känns jättebra. Jag känner till laget utan och innan, dels har min bror spelat i TT och jag har varit på gång dit flera gånger. Nu är det äntligen klart, säger Gafvelin.

Gafvelin slog igenom i Järfälla säsongen 2008/09 då han gjorde 28 poäng som rookie i superligan. Men sedan flytten till AIK, inför 10/11, har det gått tyngre. Under årets säsong blev det bara sju poäng på 22 matcher.
- I Järfälla var jag i mitt esse och fick köra mitt race. I AIK fick jag inte ut lika mycket av mitt spel. Men även om jag inte gjorde så mycket poäng har jag växt på andra punkter, framförallt hanteringen av bollen. Jag är mycket bollsäkrare än tidigare.

Vad kommer du bidra med i TT?
- Otroligt mycket positiv energi och en otrolig vilja att driva det här laget ännu längre - till slutspel. Spelmässigt ska jag försöka bidra med det som jag är bra på, kriga och göra lite poäng.

Tyresö Trollbäckens sportchef Håkan Eklund om värvningen:
- Det är en spelare som vi har tittat på i många år. Sebastian är en spelartyp som vi behöver, han är stor och stark - en fysisk kugge, säger Eklund.

Har ni fler värvningar på gång?
- Saker och ting rör på sig. Just nu har vi fem spelare som tränar med oss - från division 1, allsvenskan och superligan - en målvakt som ska kunna utmana "Benji", två backar och två forwards. Vi kommer fortsätta att värva smart.

Läs mer
Jirebeck ersätter Björkström i TT
Kenta Sjögren kritisk mot TT
TT oförstående till kritiken