"Krono" Zovko är Årets tränare i superligan.
Foto: Per Wiklund

Årets herrtränare: Krunoslav Zovko

ANNONS

Nykomlingarna Tyresö Trollbäcken var bottentippade inför säsongen men tränaren Krunoslav Zovko fick spelarna att tro på sig själva, med så pass stor framgång att man inte var långt ifrån en slutspelsplats. "Krono" är Årets tränare på herrsidan 2011/12. - Det är skitkul såklart, när det är kollegorna som röstar. Det tyder på att man inte har skaffat sig några fiender i alla fall, säger Krunoslav Zovko till Innebandymagazinet.se.

Förra året var det Stefan Hedlund som gjorde underverk med nykomlingarna Linköping, något som följaktligen gav honom utmärkelsen Årets tränare 2010/11. I år prisades Krunoslav Zovko för samma bedrift med Tyresö Trollbäcken.
- Anledningen är nog att jag har haft laget som ingen trodde på och som alla blev överraskade av. Jag själv tvivlade i och för sig aldrig.

Det var inte frågan om något taktiskt trolleri. "Kronos" främsta egenskaper ligger i den mentala biten, den kanske viktigaste delen för ett nykomlingslag som spelar mycket på inspiration.
- Jag är rak och ärlig, och väldigt självkritisk. Jag är den första att ta på mig en förlust utan att skylla på domarna eller sådana saker.

Tidigare vinnare:
98/99 Urban Karlsson, IBK Dalen
99/00 Göran Strömstedt, Järfälla IBK
00/01 Magnus Svensson, Fornudden IB
01/02 Mika Packalén, Balrog IK
02/03 Stefan Pettersson, Warberg IC-85
03/04 Mika Packalén, Balrog IK
04/05 Vidar Jonsson, FC Helsingborg
05/06 Magnus Jäderlund, Caperio/Råsunda
06/07 Magnus Jäderlund, Caperio/Täby FC
07/08 Isac Carlsson, Warberg IC
08/09 Stefan Forsman, Storvreta IBK
09/10 Lars Jedheim, Sirius IBK
10/11 Stefan Hedlund, Linköping IBK

Fotnot: Utmärkelsen Årets tränare delas årligen ut av Innebandymagazinet i samverkan med Svensk Elitinnebandy och utses i samarbete med Sveriges elittränare.