FC Helsingborg - svenska P16-mästare.
Landet runt

P16: Bremers fyrling fixade SM-guldet till FCH

Helsingborg kan titulera sig som svenska mästare i P16-klassen. Hagunda slogs tillbaka med 5-3 i SM-finalen. Andreas Bremer briljerade med fyra poäng (1+3). - Det är jävligt stort. Jag hade inte förväntat mig det här innan säsongen, säger Bremer till Innebandymagazinet.se.

- Vi har en bra sammanhållning i laget och tre vassa femmor. Det kommer man långt med, fortsätter Bremer.

Hagunda hittade rätt först. FCH-keepern Henrik Stråhle släppte en enkel retur som Lowe Fredriksson-Eklund petade in till 1-0 efter 4.12. Helsingborgs kvittering dröjde fyra minuter, Andreas Bremer satte upp lagkaptenen Linus Molin som smällde dit 1-1. Bremer var på assist-humör, två minuter efter kvitteringen hittade han fram till Pontus Hildesjö som sköt FCH till ledning.
- Alltid kul att göra poäng såklart. Att hjälpa laget till seger, säger matchhjälten.

I andra perioden var det Hagundas tur att kvittera, på frislag efter 10.02 - Markus Åkerfeldt avlossade slagskottet som borrade sig in i nätmaskorna. Men Hagundas glädje blev kortvarig. Bara 113 sekunder senare noterades Bremer för sin tredje assist då han serverade Jonathan Skoglösa som satte 3-2.

Hagunda försökte och försökte i tredje, men Stråhle stod i vägen. Med drygt två minuter kvar fick FCH frislag nära Hagundas mål - som Bremer förvaltade på bästa sätt och 4-2. Men Hagunda gav inte upp, med 37 sekunder kvar reducerade Markus Åkerfeldt. Någon kvittering kom dock aldrig, istället avgjorde Pontus Hildesjö med att peta in 5-3 i öppet mål.
- Vi börjar lite svajigt, men kommer in i det allteftersom och tar kommandot i andra. Sen i slutet håller vi oss kyliga. Riktigt skönt, avslutar Bremer.