IBF Örebro - svenska JAS-mästare 2011/12.

Örebros sjuka finalvändning mot Hagfors

Underläge med 1-5. Det såg minst sagt mörkt ut för Örebro i JAS-finalen mot Hagfors. Men efter en sjuk vändning fick närkingarna lyfta SM-bucklan. - Det är helt sjukt! Ingen har trott på oss, men vi har bara kört på och nu är vi svenska mästare, säger Jesper Kivipaasi till Innebandymagazinet.se.

Hagfors inledde bäst i Wictory Center. Albin Englöw hittade fram till Simon Björk som prickade in ledningsmålet efter 9.56. Drygt två minuter senare var det Björks tur att agera framspelare, passen perfekt till Jesper Karlsson som inte gjorde något misstag. 2-0. Målet fick Örebro att vakna till, stjärnan Jesper Kivipaasi snodde åt sig bollen och tryckte in reduceringen. Men närkingarna följde upp med att dra på sig två raka tvåor och det skulle kosta dem dyrt. Hagfors tackade, gjorde två mål - Karlsson och Englöw - och 4-1-ledning. Men Karlsson nöjde sig inte där, tre sekunder innan första periodens slut fullbordade han sitt hattrick.

Örebro lyfte sig ordentligt i andra. Markus Lindgjerdet hängde sin första kasse för kvällen och Marcus Ekengren träffade rätt i power play vilket minskade Hagfors ledning till 5-3.

I inledningen av tredje kröp Örebro ännu närmare. Från position bakom mål hittade Lindgjerdet sin kedjekamrat Sebastian Pettersson som stänkte in 5-4 från nära håll. Bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Det dröjde tre minuter - Pettersson återigen målskytt. Hagfors vacklade. Örebro gasade på. Och efter 14.31 var vändningen fullbordad, Kivipaasi tryckte in 6-5. Och tre minuter senare fastställde Jakob Axelsson slutresultatet 7-5.
- Vi såg att Hagfors började tappa. Det gav oss ännu mer krafter, vi gav verkligen allt, säger Kivipaasi.