Helsingborg var snäppet starkare än Tyresö Trollbäcken i Innebandyfestens P16-semifinal. Nu väntar SM-final för FCH.
Landet runt

P16: FCH till SM-final - ställs mot Hagunda

Helsingborg dribblade bort Tyresö Trollbäcken i P16-semifinalen. Segern skrevs till 5-2. I söndagens SM-final ställs skåningarna mot Hagunda som straffbesegrade Lindås i den andra semifinalen. - Det är jävligt spänt, men det ska bli riktigt kul med final, säger Helsingborgs lagkapten Linus Molin till Innebandymagazinet.se.

- Vi spelar bra hela matchen tycker jag, behåller lugnet och tar tillvara på lägena, fortsätter Molin.

Helsingborg inledde på bästa sätt. Snabb kontring efter 5.46, Pontus Hildesjö fri och avslutet perfekt till 1-0. Bra fart i första perioden, Helsingborg snäppet vassare - men Tyresö Trollbäcken långt ifrån ofarliga. Duktige FCH-keepern Henrik Stråhle fick jobba hårt mellan stolparna för att hålla sin nolla intakt.
- Det känns som att vi hade bättre spets än TT. Vi har många spelare som kan kliva fram och avgöra. Och sen har vi en fantastisk målvakt. Han måste jag hylla, säger Molin.

Direkt i andra perioden utökade Helsingborg ledningen, Måns Jeppsson satte upp Ludvig Andersson som smällde dit 2-0. Tyresö Trollbäcken svarade omgående, Mathias Lowén fick iväg ett lurigt dragskott och reducerat. Men det här var Helsingborgs match, skåningarna gjorde tre raka mål, det sista inprickat av Andreas Bremer och 5-1-ledning. TT gav inte upp, två sekunder innan andra periodens slut hittade Sebastian Johansson rätt med ett slagskott och reducerat till 5-2.

Men närmare än så kom inte TT. Tredje perioden slutade mållös - det innebär att Helsingborg är klara för söndagens SM-final. Där ställs FCH mot Hagunda som till slut lyckades besegra Lindås på straffar. Rasmus Östergård-Hansen blev hjälte i straffläggningen.
- Nu ska vi checka in på hotellet och sen är det bara att ladda inför finalen, avslutar Molin innan han springer ikapp sina lagkamrater för nerjoggning.