Hagfors var illa ute mot Helsingborg i JAS-semifinalen - men vände och vann med 9-7.

JAS: Hagfors till final - ställs mot Örebro

Hagfors och Helsingborg bjöd på en fullständigt galen JAS-semifinal. Och det var värmlänningarna som drog det längsta strået. Stjärnan Albin Englöw klev fram när det behövdes som mest. Hans hattrick grundlade 9-7-segern. I söndagens JAS-final ställs Hagfors mot Örebro som lekte bort Partille i den andra semifinalen. - Det här är historia nu. Nu ska vi till hotellet, äta och sova ordentligt. Vi kommer att ha laddat om till imorgon. Det är bara att köra, säger Albin Englöw till Innebandymagazinet.se.

Matchinledningen fullständigt galen. Tre mål första tre minuterna. Det dröjde bara 32 sekunder, sedan hade Henric Hagman skjutit Helsingborg till ledning. Hagfors svarade direkt, Emil Johansson satte 1-1. Och efter 2.58 hade Hagfors vänt - Jakob Lindström bakom 2-1-målet. Sebastian Nyborg utökade till 3-1 efter 10.58. Men Hagfors-rycket uteblev. Innan första periodens slut hade Helsingborg reducerat, kvitterat och tagit ledningen på nytt - efter mål av Oliver Johansson, Jonathan Olsson och Jonathan Skoglösa.
- Självklart var det jobbigt med Helsingborgs vändning. Oliver Johansson är riktigt duktig, men vi låg alldeles för långt ifrån honom, säger Albin Englöw.

Andra perioden bara 42 sekunder gammal när Jonathan Olsson avlossade bössan och 5-3 till Helsingborg. Efter 4.30 tilldömdes FCH straff. Linus Molin klev fram, fintade och sköt rakt på Hagfors-keepern Robin Axelsson. Det gav värmlänningarna nytt liv - stjärnan Jesper Karlsson reducerade i power play. FCH:s Jonathan Olsson svarade med ett läckert solonummer och lyfte in 6-4. Men Hagfors fick sista ordet i andra perioden, Albin Englöw hittade rätt och reducerade till 6-5.
- I första är jag sådär, men sen lyfter jag mig ordentligt tycker jag, säger Englöw.

Hagfors ikapp direkt i tredje - FCH-försvaret missade markeringen på Sebastian Nyborg som smällde in 6-6 i öppet mål efter en väl avvägd diagonalpass. Värmlänningarna tog över. Englöw gjorde sitt andra för kvällen och följde upp med att fullborda sitt hattrick till 8-6. Helsingborg var nere för räkning, men Jonathan Skoglösas reducering med fyra minuter kvar att spela gav hopp. Chanser till kvittering fanns, men istället avgjorde Jesper Karlsson med att sätta 9-7 i öppen kasse.
- Det känns hur skönt som helst. Vi gör en bra match tycker jag som helhet. I första är vi inte med, eller vi i förstafemman levererar inte, vår andrafemma höll oss kvar i matchen. I andra lyfter vi oss och i tredje är vi riktigt bra.

I söndagens JAS-final ställs Hagfors mot Örebro som krossade Partille med 12-6. Englöw är inte överraskad över att det är just Örebro som står för motståndet.
- Nej, verkligen inte. Visst, när Örebro slog ut Järfälla kändes det som en skräll. Men nu har de också slagit ut RIG Umeå och Partille. Det är ett bra lag som kommer att bjuda på hårt motstånd.