Södertälje är en seger från SM-guld.
Landet runt

DJ18: Södertälje vände - möter Malmö i SM-final

Södertälje stod för en stark vändning i DJ-semifinalen mot Huddinge. 0-1-underläget förvandlades till 4-1-seger i den sista perioden. I SM-finalen ställs Södertälje mot Malmö som skrällde mot RIG Umeå. - Vi ska ta ner dem på jorden, säger Södertäljes skarpskytt Johanna Larsson till Innebandymagazinet.se.

Huddinge tog ledningen efter en tilltrasslad situation. I stöket och böket framför Södertäljes målvakt Lovisa Frisk fick till slut Malin Johansson bladet på bollen och 1-0 - första periodens enda mål.

Andra perioden precis lika jämn och tillknäppt som den första. Inget nätrassel. Södertälje testade med långskott som Huddinge-keepern Julia Stjerna klarade utan problem.
- Deras målvakt var väldigt duktig, det var lite jobbigt. Men vi körde på och visste att det skulle släppa, säger Johanna Larsson.

Stjerna växte än mer i tredje och motade flera chanser. Men Emma Dahlström hade bestämt sig för att Södertälje inte skulle gå mållösa från matchen, efter 9.24 fick hon läget, ett dragskott senare var det kvitterat 1-1. Södertälje fick nytt liv och ledningsmålet tre minuter senare var riktigt snyggt - Johanna Larsson prickade krysset och helt plötsligt Tälje-ledning 2-1.
- Den satt skönt, eller hur? säger skarpskytten.

Huddinge lyckades inte svara. Istället avgjorde Södertäljes lagkapten Johanna Norin med ett mål i öppen kasse. Cecilia Asplund satte även hon en boll i Huddinges öppna mål vilket spikade slutresultatet till 4-1.

Vad sa ni till varandra inför sista perioden?
- Vi sa till varandra att vi skulle visa glädje och det gjorde vi. Riktigt skönt, häftigt att vi lyckades vända!

I söndagens SM-final står Malmö för motståndet - skånskorna stod för en rejäl skräll och vändning mot RIG Umeå. 1-4-underläge inför sista perioden blev till 5-5. Och 20 sekunder in i sudden death frälste Ellen Rasmussen sitt Malmö med 6-5-avgörandet.

Hur går dina tankar inför SM-finalen mot Malmö?
- Det ska bli väldigt roligt. Vi ska ta ner dem på jorden.