Slaget om västkusten går vidare efter Pixbos 6-5-seger mot Warberg. På söndag väntar den femte avgörande kvartsfinalen i Lisebergshallen.
Foto: Per WIklund

Pixbo kvitterade: "Jävligt gött"

ANNONS

Pixbo Wallenstam spelade med kniven mot strupen i Sparbankshallen. Seger mot Warberg var ett måste för att hålla liv i kvartsfinalserien - och vinst blev det. 6-5 till Pixbo och kvitterat till 2-2 i matcher. - Jävligt gött, läget ser avsevärt bättre ut nu än inför matchen, säger Emil Julkunen till Innebandymagazinet.se.

- Jag tycker det såg ut som det har sett ut under större delen av den här matchserien. Vi för spelet hela matchen, sen har vi en liten dipp i andra men vi är klart värdiga segrare, fortsätter Julkunen.

Pixbo Wallenstam var en period ifrån att tvingas till semester. I slutet av andra hade nämligen Jim Canerstam prickat in 3-2 till Warberg - som då hade en fot i semifinalen. Men i tredje fick Pixbo utdelning - tre raka mål, de två sista signerade Emil Julkunen.
- Det var två så kallade räkmackemål. Det var bara att raka in de i öppen bur. Det är Martin (Östholm) som ska ha krädd för målen, säger Julkunen.

Warbergs Simon Nilsson reducerade till 4-5 med 57.43 på matchklockan. Nervösa slutminuter. Men istället för kvittering utökade Alexander Andersson Pixbos ledning till 6-4 i slutminuten. Linus Henrikssons reducering kom för sent, med en sekund kvar och göteborgarnas seger skrevs till 6-5 - vilket tvingar fram en femte avgörande kvartsfinal i Lisebergshallen på söndag.
- Det är klart att det blev nervöst på slutet, det blir det alltid, man vill ju vinna. Men det kändes som att vi hade bra koll på läget.

Alla fyra matcher har slutat med bortasegrar och på söndag har ni hemmaplan - hur ser du på det?
- Det är perfekt, på söndag är det dags att bryta trenden. Jag hoppas på fullt hus i Lisebergshallen, då ska vi visa upp grym innebandy.