Efter sju poäng senast följde Ketil Kronberg upp med fyra nya pinnar när Dalen tog sig vidare till semifinal. Norrmannen landade totalt på imponerande 15 poäng i kvartsfinalserien mot Caperiotäby.
Foto: Per Wiklund

Ghostbusters Dalen till semifinal

ANNONS

Kvartsfinalspöket är besegrat. Efter sex raka år av kvartsfinalförluster är Dalen klara för semifinal. Caperiotäby slogs tillbaka med 5-2 inför 2 056 åskådare i Gammlia Arena. - Ska man komma topp fyra måste man vara otroligt duktig. Nu är vi bland de fyra bästa. Det är en stark prestation, säger Ketil Kronberg.

- När man gör mål blir man aldrig trött, man bara jobbar på. Det går automatiskt när man är i zonen. Hela laget går bra, vi vinner, det här är hur kul som helst, fortsätter Kronberg till TV4 Sport.

Första perioden tillknäppt. Ett mål föll och det var Dalen som spräckte nollan. Johan Samuelsson grävde fram bollen bakom mål och frispelade Ketil Kronberg som säkert satte 1-0 efter 9.23.
- Det var bara att nypa till direkt, det gäller att vara beredd. Vi hade väntat en större anstormning från Täby. Men det har varit ganska målsnålt i de första perioderna i den här matchserien, säger Kronberg.

I inledningen av andra var det ombytta roller i Dalens förstafemma. Kronberg lirkade fram bollen till Samuelsson som drog till, otagbart för Daniel Ramsin och 2-0 - som snabbt blev till 3-0 efter att Kim Lundström träffat rätt på Kronbergs magiska passning. Caperiotäby fick inte spelet att stämma och hade ingen medstuds att tala om. När Danne Bron-Sundbom till slut fick in bollen i power play blev det bortdömt för spark - korrekt domslut av domare Rickard Wissman.
- Det känns stabilt, vi håller oss till matchplanen och behåller tålamodet, säger Dalen-kaptenen Johan Samuelsson till TV4 Sport.

Bron-Sundbom vände olyckan till hopp i tredje perioden. Framspelad av Rasmus Sundstedt reducerade han till 1-3. Ketil Kronberg svarade dock direkt, i en snabb kontring spelade norrmannen fram Samuelsson som satte 4-1. Peder Bodén följde upp med att smälla in 5-1, läckert på volley i power play. Och segern klar. Mikael Karlsson tröstmålade för Täby i slutminuten vilket spikade slutresultatet till 5-2.

Efter 3-1 i matcher är Dalen för tredje gången i klubbens historia klara för semifinal.