https://static-cdn.esmg.se/4/images/Matilda Rotevall TIS 10-11 Hel_webb.jpg
Matilda Rotevalls segermål kom med klockan på 20.00 i tredje perioden. Matchen avslutades med att lagen ställde upp för tekning.
Foto: Idrottsfoto

Sänkte Djurgården - i sista sekunden

ANNONS

Täby gick mot förlust i derbyt mot Djurgården. 5-6 med en minut kvar, då kom mirakelvändningen i Eriksdalshallen. Sara Attemo kvitterade och Matilda Rotevall gjorde segermålet – i absolut sista sekunden. - Det utbröt kaos, det var som att vi vunnit SM-guld, säger Matilda Rotevall till Innebandymagazinet.se.

Matilda Rotevalls otroliga mål noterades med matchuret på 20.00 i tredje perioden. Täby hade precis kvitterat (19.02) och fått en utvisning. Men Louise Wickström bröt bollen på mittplan, drog upp på högerkanten och spelade över till Rotevall som kom farande till vänster.

- Jag sköt faktiskt inte direkt utan tog emot bollen. Jag såg luckan där vid närmsta stolpen men hann inte tänka någonting. Bollen skulle bara in. Jag hade ingen koll på klockan förutom att jag visste att det inte var mycket kvar. Och jag trodde att hon skulle skjuta själv, säger Matilda Rotevall, som satte 7-6 i nättaket, och fortsätter:

- Det utbröt kaos när bollen satt. Det var som att vi vunnit SM-guld, vi var jätteglada.
Det är en historisk vinst, vår första mot Djurgården någonsin. De har många namnkunniga spelare som kanske gjort att vi inte vågat förut. Och nu inför säsongen var det ju några från oss som gick till dem – så det är klart det här känns speciellt.

- Vi var nöjda med att bara ha kvitterat till 6-6 när vi tog ut målvakten. Det här känns skitkul, nu krigar vi för slutspel, avslutar Rotevall.